14 apr. 2022 | 20:07

Orașul din România în care s-au auzit bubuituri puternice azi, 14 aprilie. Ce s-a întâmplat

News
Orașul din România în care s-au auzit bubuituri puternice azi, 14 aprilie. Ce s-a întâmplat
Orașul din România în care s-au auzit bubuituri puternice azi

În ce oraș din România s-au auzit azi bubuituri puternice. Locuitorii acestui oraș au fost avertizați în prealabil că vreme de două zile s-ar putea auzi zgomote și s-ar putea vedea praf. Este vorba despre o operațiune specială derulată la un combinat siderurgic care anul trecut a înregistrat cea mai mare producție de oțel din ultimii 12 ani.

Orașul din România în care s-au auzit bubuituri puternice azi, 14 aprilie

În orașul Galați are loc în aceste zile o operațiune de demolare controlată la combinatul siderurgic, unul dintre cele mai vechi combinate din ţară. Aceste operațiuni de demolare controlată sunt organizate de compania LIBERTY Galați. Reprezentanții combinatului siderurgic i-a avertizat pe locuitorii orașului Galați că două zile s-ar putea auzi zgomote și s-ar putea vedea praf.

„LIBERTY Galați dorește să anunțe atât rezidenții, cât și vizitatorii orașului că pe 14 și 15 aprilie, între orele 17:00 – 19:00, se vor derula operațiuni de demolare controlată.

Lucrările au fost atent planificate și sunt executate de o echipă de specialiști, iar autoritățile de specialitate au fost informate. Din motive de siguranță, zona în care au loc operațiunile va fi securizată cu câteva ore înainte și după acestea”, au precizat reprezentanții LIBERTY Galați.

De precizat este că prima etapă a demolării controlate a avut loc în urmă cu două săptămâni. Atunci, operațiunea a vizat distrugerea unor echipamente din zona fostei cocserii, inclusiv patru coșuri de fum care erau scoase din uz.

Combinatul siderurgic din Galați, cea mai mare producție de oțel din ultimii 12 ani, în 2021

De menționat este că combinatul Liberty Galați a înregistrat în 2021 cea mai mare producție de oțel din ultimii 12 ani. Mai exact, anul trecut compania a raportat un volum total de producție de 2,35 milioane de tone de oțel și continuă să crească nivelul, în paralel cu procesele de retehnologizare și de reducere a amprentei de carbon.

„Producția-record de anul trecut este un pas important în misiunea noastră de a obține nu doar volume mai mari, ci și oțel de calitate, cu amprentă redusă de carbon (…).

Continuăm eforturile de a crește nivelul de producție până la 3 milioane de tone anual, iar după implementarea planurilor de transformare Greensteel, ne propunem să atingem un nivel mai ambițios, de 4 milioane de tone”, a declarat pentru publicația Viața Liberă Prasanta Mishra, Executive Director Liberty Galați.

De asemenea, Liberty Galați are și un plan de investiții de un miliard de euro, cu scopul de atingere a neutralității de carbon până în anul 2030. Printre principalele obiective se numără două cuptoare cu arc electric, dar și un echipament DRI de reducere directă a fierului, ce va utiliza inițial gaz natural, după care va face tranziția spre hidrogen verde, reducându-se până la 80 la sută emisiile de CO2 pe tona de oțel produs.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Orașul în care Primăria transformă o baltă în parc cu 20 de milioane de euro. Urmează exproprierile!
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro