Hotel de lux pe roți la Brașov, transformat dintr-un autobuz. Are 10 paturi, două băi, și a costat o avere

Hotel de lux pe roți la Brașov, transformat dintr-un autobuz. Are 10 paturi, două băi, și a costat o avere
Hotel de lux pe roți la Brașov, transformat dintr-un autobuz. Are 10 paturi, două băi, și a costat o avere

Un fost corporatist și fost ofițer s-a mutat în Brașov să transforme vehicule în camper-e. În momentul de față, lucrează la un autobuz pe care vrea să îl transforme în hotel.

Autobuz transformat în hotel

Laurențiu Simion a lucrat timp de 10 ani la o firmă care transforma autovehicule, a fost ofițer transmisionist, iar apoi corporatist în București. După nașterea fiului său, bărbatul s-a mutat de la București la Brașov. Aici a accesat fonduri europene pentru a pune în practică o idee mai veche pe care acesta o avea.

„La Bucureşti am stat până în 2016. În 2017 m-am mutat aici, am închiriat o hală care era goală şi a venit un client din Braşov şi m-a întrebat dacă pot să fac un food-track, un camion din acesta pentru făcut burgeri. Având experienţa cu maşinile militare pe care le transformam, am făcut una, am văzut care-i piaţa şi am făcut încă una şi încă una, am mai angajat oameni, iar acum suntem 10 şi am făcut peste 40 de rulote comerciale şi food-truck-uri”, a povestit Laurenţiu Simion de la Sfinx Camper & Conversion. 

În urmă cu puțin timp, Lucian Mândruță a văzut la ce lucrează acum Laurențiu Simion, un autocar transformat în camper, cu dotări de lux. Autobuzul poate fi comparat cu un minihotel. Are 10 paturi, un living și o bucătărie cu tot ce trebuie.

Cât costă transformarea unui asemenea autobuz

Autobuzul este destul de incomod de folosit în România. Cu toate acestea, Laurențiu spune că a fost solicitat în Suedia, Australia sau Statele Unite. Acolo șoselele sunt mai largi, iar distanțele de parcurs între orașe sunt mult mai mari.

În funcție de configurație, transformarea unui autobuz asemănător costă în jur de 100.000 de euro. Cel pregătit acum este aproape gata, finalizarea proiectului fiind programată pentru săptămâna viitoare.

Momentan, toate autovehiculele au fost realizate în urma unor comenzi. Laurențiu spune că are un proiect cu un furnizor de autovehicule din Brașov pentru a trece la producție de serie. Acesta a mai lucrat și la un autobuz adus din Irlanda.

„Am mai făcut un autobuz, adus din Irlanda, cu un cuptor de pizza la parter şi cu un restaurant la etaj, plus camioane şi rulote. Când a venit pandemia, cererea pentru rulote comerciale şi food-truck-uri n-a mai fost pentru că n-au mai fost evenimente, dar noi făcuserăm şi camper-e. Autorulote am făcut în 2018, una, iar cererea este destul de mare, astfel că ne-am apucat să facem din acestea. 

Urmăriți Playtech.ro și pe