O stradă din municipiul Galați va fi redenumită „Eroii Ucrainei”. Cine a venit cu ideea

O stradă din municipiul Galați va fi redenumită „Eroii Ucrainei”. Cine a venit cu ideea
O stradă din Galați va fi redenumită în semn de solidaritate pentru Ucraina

Un partid local din municipiul Galați a decis ca strada „Muncii voluntare” să fie redenumită „Eroii Ucrainei”, în semn de susținere pentru vecinii noștri. Partidul local care a venit cu propunerea are reprezentanți în consiliul local al municipiului.

Alți doi consilieri locali au fost de acord

Strada căreia reprezentanții municipalității vor să-i schimbe numele se află în apropiere de fosta Mânăstire Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De asemenea, alți doi consilieri locali au semnat proiectul. Inițiativa vine este un asemănătoare cu cele alor altor mari orașe europene, precum Vilnius și Oslo.

”Puțină lume știe că Galațiul, fost oraș cosmopolit, înaintea regimului comunist, are o relație specială cu Ucraina, pentru că hatmanul Ivan Mazepa, părintele ideii de independență a Ucrainei, a fost înmormântat la Mânăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ce ulterior a fost distrusă și scufundată cu parâmele în Dunăre de regimul comunist. Hatmanul Mazepa are un bust în Parcul Libertății din Galați, iar zona rezidențială de la malul Dunării poartă numele de ”Cartierul Mazepa”.

Mai mult, Universitatea Dunărea de Jos din Galați are relații de cooperare strânse cu universitățile din Ismail și Odessa. Pentru ucraineni, hatmanul Mazepa este un personaj legendar și apare pe moneda de 10 grivne”, se anunță într-un comunicat de presă transmis de Partidul Pact pentru Galați.

Capitala Lituaniei schimbă numele străzii pe care se află ambasada Rusiei

Vilnius, capitala Lituaniei, va schimba numele străzii pe care se află sediul ambasadei Rusiei și o va denumi „Eroii Ucrainei”, a anunțat primarul Remigijus Simasius. De asemenea, primarul a spus că se va livra corespondența ambasadei Rusiei doar dacă va avea noua adresă înscrisă la destinatar.

„Oricine va scrie ambasadei va trebui să îşi amintească de victimele agresiunii ruse şi despre eroii Ucrainei”, a scris pe Facebook edilul capitalei lituaniene.

Steaguri tricolore înlocuite cu steagurile Ucrainei

Solidaritatea românilor față de ucraineni continuă, lucru demonstrat în Cluj-Napoca, acolo unde patru steaguri ale României au fost înlocuite cu steaguri ale vecinilor ucraineni. Acestea au fost montate în centrul Clujului, pe strada Memorandumului, pe pietonala Eroilor și în Piața Unirii, în sprijinul țării invadate de Rusia în aceste momente.

Potrivit Actual de Cluj, patru steaguri românești de pe latura de nord a Pieței Unirii au fost înlocuite cu steaguri ale Ucrainei. Conducerea municipalității a recurs la agest gest în semn de solidaritate pentru cetățenii ucraineni.

Urmăriți Playtech.ro și pe