Tragedie în Galați! Tată și fiu, găsiți fără viață în casa pe care abia au construit-o. Care a fost cauza decesului

Tragedie în Galați! Tată și fiu, găsiți fără viață în casa pe care abia au construit-o. Care a fost cauza decesului
Tată și fiu, găsiți morți în casă

Doi bărbați, tată și fiu, au fost găsiți fără suflare în casa care abia fusese construită într-un cartier rezidențial din Galați. Tatăl avea 47 de ani, iar fiul acestuia 21 de ani. Cartierul se află încă în construcție, iar nu mulți oameni locuiesc în zonă.

Au murit intoxicați cu gaze

Cei care au dat alarma au fost muncitorii din zonă, care au simțit mirosul puternic de gaze și au chemat pompierii. Ajunși la fața locului, aceștia au spart ușa casei și i-au scos pe cei doi din casă, fiind predați mai apoi medicilor de pe ambulanță. Din păcate, aceștia nu au mai putut face nimic pentru a le salva viața.

„La sosirea echipajelor cu medicii de serviciu din cadrul SAJ Galaţi s-a făcut, din păcate, constatarea că pacienţii, amândoi, erau decedaţi. Era vorba de tată şi fiu, constatându-se la faţa locului că era vorba de o intoxicaţie cu gaze. Era prima noapte, am înţeles, în care cei doi ar fi înnoptat în casa respectivă”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

Conform It. col. Eugen Chiriță din cadrul ISU Galați, o butelie montantă incorect la un aparat de gătit a dus la scurgerea de gaze. Acesta a mai precizat că este vorba despre o clădire nouă, iar centrala de încălzire nu funcționa. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un bărbat și două tinere, găsiți morți în casă

Un incident asemănător a avut loc în urmă cu câteva zile, atunci când un bărbat de 44 de ani și două tinere de 17, respectiv 18 ani, au fost găsiți fără suflare într-o casă din comuna Bradu, județul Argeș. Medicii ajunși la fața locului au aplicat manevre de resuscitare, însă cei trei nu au răspuns, fiind nevoiți să constate decesul.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat şi două femei au fost găsiţi în stare de inconştienţă, într-un imobil de pe raza localităţii Bradu. În urma sesizării, la faţa locului a fost direcţionat un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota”, precizează IPJ Argeş.

Cele două fete erau surori și au venit în vizită la ruda lor, bărbatul de 44 de ani. Potrivit primelor verificări, locuința era încălzită de către o sobă alimentată de la o butelie de gaz, iar sistemul nu funcționa corespunzător. Cu toate acestea, nu s-a stabilit deocamdată moartea celor trei. Autoritățile au dispus efectuarea unor autopsii medico-legale.

Urmăriți Playtech.ro și pe