Orașul din Europa care strânge bani pentru cheltuielile pensionarilor. Mulți nu ar putea trăi altfel

Orașul din Europa care strânge bani pentru cheltuielile pensionarilor. Mulți nu ar putea trăi altfel
Orașul din Europa care strânge bani pentru cheltuielile pensionarilor.

Care este orașul care strânge fonduri pentru a ajuta pensionarii la plata facturilor. Orașul acesta este renumit pentru contribuțiile sale la artă, arhitectură și bucătărie italiană. Însă acum liderii locali din orașul considerat locul îm care a luat naștere curentul renascentist sunt preocupați, mai nou, de chestiuni precum plata facturilor.

Orașul din Europa care strânge bani pentru cheltuielile pensionarilor

Orașul care strânge fonduri pentru a-și ajuta pensionarii la plata facturilor este Florența. Pe fondul creșterii costurilor energiei în toată Europa, oficialii de la Palazzo Vecchio, clădirea ce servește ca primărie în Florența, dar ca și muzeu, au făcut echipă cu o organizație locală nonprofit, ca să ajute pensionarii cu venituri fixe, pentru a-și putea achita facturile.

„Florența este un oraș în care trăiești bine și, din acest motiv, oamenii trăiesc foarte mult”, a declarat primarul Dario Nardella.

Chiar și așa, un număr semnificativ de pensionari din Florența trăiește cu mai puțin de 9.000 de euro pe an și nu își permite să facă rost de bani ca să-și acopere facturile care au crescut cu 55% la electricitate și 42% la gazele naturale.

Luigi Boni, în vârstă de 96 de ani, a afirmat că până la finalul lunii februarie își va cheltui cecul lunar de pensie
de sub 600 de euro înainte de a acoperi utilitățile.

Bătrânul a spus: „Fie mănânc, fie plătesc chiria”, a spus acesta.

Europa se grăbește să le ofere ajutor rezidenților și întreprinderilor

Iar ca să îl ajute și pe el, dar și pe alți 30.000 de locuitori din Florența de peste 65 de ani și care trăiesc singuri, administrația orașului a lansat campania de strângere de fonduri împreună cu Fundația Montedomini, ce derulează proiecte care să îi ajute pe pensionarii orașului.

Campania a adunat 33.000 de euro numai în primele zile.

„Scopul nostru este să strângem fonduri pentru a ne asigura că fiecare persoană în vârstă care apelează la noi poate primi ajutor pentru a acoperi majorarea facturilor din cauza creșterii (costurilor la energie și gaz)”, a declarat Sara Funaro, consilierul social al Florenței.

Creșterea prețurilor la energie ridică facturile la utilități și aduce o creștere record a inflației, din Polonia și până în Regatul Unit. Ca răspuns, guvernele din Europa se grăbesc să le ofere ajutor rezidenților și întreprinderilor întrucât companiile de utilități transferă costurile către consumatori.

Astfel, oraşul Florența strânge fonduri pentru a-şi ajuta pensionarii la plata facturilor. Aici, un număr semnificativ de pensionari din Florenţa trăiește cu mai puţin de 9.000 de euro pe an şi nu îşi permite să facă rost de bani pentru a-şi acoperi facturile.