Orașul din România unde găsești cea mai bună mâncare. A ajuns în top 10 din Europa

Orașul din România unde găsești cea mai bună mâncare. A ajuns în top 10 din Europa
Unde trebuei sa mergi

Un oraș din România a ajuns în top 10 locuri din Europa unde se mănâncă bine. Spre surprinderea tuturor, nu este vorba nici despre București, nici despre Cluj. România a ajuns să devină o destinație populară printre turiștii străini care vin aici nu doar pentru obiective turistice și peisaje superbe, ci și pentru mâncare. De la fasole, cârnați, sarmale sau mâncare stradală, turiștii sunt încântați de felul în care românii gătesc. 

Orașul din România în care se mănâncă cel mai bine

România se mândrește cu un oraș care se află în top 10 locații europene în care se mănâncă cel mai bine. Clasamentul a fost realizat de către CIA Landlords, o companie de asigurări din Marea Britanie. 

S-a luat în considerare calitatea preparatelor, dar și diversitatea și accesibilitatea ofertelor culinare la realizarea clasamentului, dar și numărul de restaurante pe cap de locuitor sau prețul mediu al unui meniu, alături de raportul restaurantelor vegane din ofertă.

Primul loc în clasament îl ocupă Lisabona, care are multe restaurante și localuri în care se mănâncă foarte bine, iar un meniu pentru o persoană costă în medie 14 euro. 

Topul este completat de orașe precum Florența și Atena, iar Italia și Grecia sunt recunoscute pentru mâncarea lor delicioasă și ieftină. 

Ce orașe se află în top 10

Din România, orașul Galați se află pe poziția a șasea, cu 57 de restaurante la 304.000 de locuitori. 12 dintre ele au și oferte vegane. 

Al doilea oraș românesc din clasament este Timișoara, care ocupă locul 18, dar și orașe precum Cluj, pe locul 21, București, pe locul 41, Craiova, pe 47, Iași pe 62 și Constanța pe 65. 

În top 10 cele mai apreciate orașe europene pentru mâncare se mai găsesc Valencia, Spania, Barcelona, Spania, Sevilla, Spania, Palma de Mallorca, Spania, Salonic, Grecia și Alicante, Spania.

Orașele din Spania sunt faimoase pentru celebrele tapas, mici gustări pe care le împarți cu toți cei prezenți la masă. Spaniolii pun accent pe fructele de mare proaspete și se mândresc cu feluri celebre precum paella sau pimentos de patron, mici ardei verzi copți pe plită și peste care se presară sare grunjoasă.