Printre multele lucruri pe care le poate vizita un turist străin, sau ocazional și român, se numără și grădinile zoologice din orașele din România, unde există cel puțin 15 astfel de locații, una mai frumoasă ca alta. Dar, într-un top recent, regăsim oraşul cu cea mai frumoasă grădină zoologică din România, iar unicitatea acesteia constă în faptul că doar aici găseşti girafe şi elefanţi. Citește mai departe și vezi care este acest oraș.
Deși, cum spuneam, sunt aproximativ 15 grădini zoologice în multe roașe românești, fiecare dintre ele au ceva unic. Fie vorbim de specii rare de păsări, regăsite într-una sau două astfel de locații, fie zona în care sunt amplasate, vechimea acestora, etc, toate contribuie la unicitatea lor. De exemplu, celebra Grădină Zoologică din București are o suprafață de peste 5.58 hectare. Aici vizitatorul va putea admira o mulțime de specii superbe de animale sălbatice și domestice.
Vezi și: Cele mai frumoase grădini zoologice din România. Unde poți vedea animale deosebite
La fel de unică, am putea spune, este și grădina zoologică din Târgoviște, fosta capitală a Regatului Munteniei, care are o suprafață de aproximativ 4 hectare și se regăsesc aici o multitudine de specii de animale sălbatice. Alte grădini zoologice speciale se mai regăsesc în Galați, Pitești, Oradea, Brașov, Rădăuți, Bârlad, Sibiu, Baia Mare, Piatra Neamț, Ploiești, Călărași, sau Timișoara.
Dar, așa cum multă lume a spus, una din cele mai spectaculoase grădini zoologice se află în nord-vestul țării. Așadar, vorbim de oraşul cu cea mai frumoasă grădină zoologică din România.
Conform datelor istorice, în urmă cu aproape 60 de ani, autoritățile de aici luau decizia de a construi un astel de lăcaș, menit să atragă localnicii, dar și turiștii spre frumosul oraș Târgu Mureș. Deschiderea oficială a Grădinii Zoologice din Târgu Mureș avea loc pe data de 23 august 1963.
Vezi și: Top 4 grădini zoologice din lume ireal de frumoase. Milioane de oameni le vizitează
La momentul anului 1963 Grădina Zoologică se întindea pe o suprafață ceva mai mică, decât astăzi, și anume aproape 700 de metri pătrați, iar animalele expuse aici erau în total 10. În toți aești 60 de ani, a suferit mai multe modificări, crescând inclusiv suprafața grădinii, ajungând la aproximativ 40 de hectare în total, fiind considerată cea mai mare mare grădină zoologică din România.
Este, de altfel, singura grădină zoologică care are ărintre multitudinea de anmale sălbatice, elefantul asiatic, girafa Rothschild. Tot aici există exempalre rare ale altor specii de animale rare, precum zebra Grevg, antilope. Dar cele mai valoraase, o specie dispărută din natură, bizonul de pădure sau mangabegul cu burta roșie. Aceasta din urmă este o specie care există doar în 9 grădini zoologice din lume.
Vezi și: Premieră la grădina zoologică din Brașov. Toți turiștii români vor fi încântați de această schimbare
În afară de numărul de animale sălbatice rare, Grădina Zoologică oferă vizitatorilor o gamă largă de activități educative. recent, a avut loc Noaptea Muzeelor, iar instituția de la Târgu Mureș a fost introdusă în ciclul obiectivelor de vizitat în perioada în care se desfășoară Noaptea muzeelor și Noaptea Grădinilor Zoologice sau Dreamnight. Noaptea Grădinilor Zoologice este organizată în aceeași zi în mai multe grădini zoologice din Europa.
Așa că, dacă nu ai ajuns până acum, poate îți faci timp să vizitezi Târgu Mureș, oraşul cu cea mai frumoasă grădină zoologică din România. Ai ce vedea și merită să povestești și altora despre cele vizitate aici.