Premieră la o grădină zoologică din Brașov, acolo unde vizitatorii primesc lecții despre animalele sălbatice. Grădina Zoologică din Brașov este prima din România care introduce un modul educativ pentru vizitatorii privind diferite animale sălbatice.
Pe lângă posibilitatea de a vedea animalele, vizitatorii grădinii au și posibilitatea de a afla informații noi despre fiecare specie în parte. Modul educativ pentru vizitatori va fi valabil începând cu data de 1 august 2021.
Este și prima din țară care oferă posibilitatea de a afla, chiar de la îngrijitori, informații despre locul în care trăiesc, în ce constă hrana lor și cum o vânează sau pur și simplu care sunt caracteristicile fiecărei specii în parte.
„Veşti bune de la Grădina Zoologică din Braşov. De la 1 august începem programul «Dialoguri cu îngrijitorii», un program care va pune faţă în faţă cetăţenii din Braşov şi vizitatorii din alte oraşe cu îngrijitorii grădinii zoologice. În acest fel se vor putea afla lucruri inedite despre ce înseamnă îngrijirea animalelor, hrănirea lor, care sunt procedurile în care se lucrează, chestiuni care vor interesa cu siguranţă atât adulţii cât şi copiii.
Suntem prima grădină zoologică din România care implementează acest proiect, un proiect care cu siguranţă va fi, sperăm, replicat şi de alte grădini zoologice, pentru că în felul acesta cetăţenii vor înţelege cât de importantă este această componentă educaţională. Copiii vor putea să vină să îşi petreacă timp şi nu doar să observe animalele ci pur şi simplu să aibă parte de o educaţie în ceea ce priveşte fiecare animal.
Cu speranţa că atât cei mici, cât şi cei mari vor fi dornici să îşi satisfacă curiozitatea în privinţa vieţii animalelor de la zoo, dar şi a eforturilor depuse de cei de la Zoo pentru a asigura tuturor animalelor condiţii optime de bunăstare, îi aşteptăm pe toţi vizitatorii cu braţele deschise!”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.
Programul se numește „Dialoguri cu îngrijitorii” și se desfășoară la mai multe grădini zoologice mari din lume cu titlul „Keeper talks”. În România, singura care introduce acest program educațional este Zoo Brașov. Prezentările îngrijitorilor vor permite vizitatorilor să afle mai multe informații despre animale.
Programul se va desfășura zilnic, însă pe patru module: erbivore, primate, carnivore și păsări. Este organizat în așa fel încât prelegerile să nu se suprapună. Întâlnirile cu îngrijitorii au loc aproape de adăposturile animalelor. În acest fel, publicul le va putea vedea în timp ce îngrijitorul prezintă informațiile.
Punctul de întâlnire va fi zona spațiilor unde sunt găzduite speciile capucinii și colobus. Pentru discuțiile erbivore, punctul de întâlnire va fi la țarcul zebrei. Punctul de întâlnire pentru discuțiile despre carnivore va fi în zona leului african, iar prezentarea păsărilor va începe de la podul din zona volierelor.