30 iul. 2021 | 15:22

Premieră la grădina zoologică din Brașov. Toți turiștii români vor fi încântați de această schimbare

News
Premieră la grădina zoologică din Brașov. Toți turiștii români vor fi încântați de această schimbare
Premieră la grădina zoologică din Brașov

Premieră la o grădină zoologică din Brașov, acolo unde vizitatorii primesc lecții despre animalele sălbatice. Grădina Zoologică din Brașov este prima din România care introduce un modul educativ pentru vizitatorii privind diferite animale sălbatice.

Premieră Grădina Zoologică din Brașov

Pe lângă posibilitatea de a vedea animalele, vizitatorii grădinii au și posibilitatea de a afla informații noi despre fiecare specie în parte. Modul educativ pentru vizitatori va fi valabil începând cu data de 1 august 2021.

Este și prima din țară care oferă posibilitatea de a afla, chiar de la îngrijitori, informații despre locul în care trăiesc, în ce constă hrana lor și cum o vânează sau pur și simplu care sunt caracteristicile fiecărei specii în parte.

„Veşti bune de la Grădina Zoologică din Braşov. De la 1 august începem programul «Dialoguri cu îngrijitorii», un program care va pune faţă în faţă cetăţenii din Braşov şi vizitatorii din alte oraşe cu îngrijitorii grădinii zoologice. În acest fel se vor putea afla lucruri inedite despre ce înseamnă îngrijirea animalelor, hrănirea lor, care sunt procedurile în care se lucrează, chestiuni care vor interesa cu siguranţă atât adulţii cât şi copiii.

Suntem prima grădină zoologică din România care implementează acest proiect, un proiect care cu siguranţă va fi, sperăm, replicat şi de alte grădini zoologice, pentru că în felul acesta cetăţenii vor înţelege cât de importantă este această componentă educaţională. Copiii vor putea să vină să îşi petreacă timp şi nu doar să observe animalele ci pur şi simplu să aibă parte de o educaţie în ceea ce priveşte fiecare animal.

Cu speranţa că atât cei mici, cât şi cei mari vor fi dornici să îşi satisfacă curiozitatea în privinţa vieţii animalelor de la zoo, dar şi a eforturilor depuse de cei de la Zoo pentru a asigura tuturor animalelor condiţii optime de bunăstare, îi aşteptăm pe toţi vizitatorii cu braţele deschise!”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Modul educativ pentru vizitatorii grădinii zoologice

Programul se numește „Dialoguri cu îngrijitorii” și se desfășoară la mai multe grădini zoologice mari din lume cu titlul „Keeper talks”. În România, singura care introduce acest program educațional este Zoo Brașov. Prezentările îngrijitorilor vor permite vizitatorilor să afle mai multe informații despre animale.

Programul se va desfășura zilnic, însă pe patru module: erbivore, primate, carnivore și păsări. Este organizat în așa fel încât prelegerile să nu se suprapună. Întâlnirile cu îngrijitorii au loc aproape de adăposturile animalelor. În acest fel, publicul le va putea vedea în timp ce îngrijitorul prezintă informațiile.

Punctul de întâlnire va fi zona spațiilor unde sunt găzduite speciile capucinii și colobus. Pentru discuțiile erbivore, punctul de întâlnire va fi la țarcul zebrei. Punctul de întâlnire pentru discuțiile despre carnivore va fi în zona leului african, iar prezentarea păsărilor va începe de la podul din zona volierelor.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro