Top 4 grădini zoologice din lume ireal de frumoase. Milioane de oameni le vizitează

Top 4 grădini zoologice din lume ireal de frumoase. Milioane de oameni le vizitează
Top 4 grădini zoologice din lume

Animalele și păsările sălbatice au fost dintotdeauna admirate de oameni. Fotografii au încercat să le surprindă în cele mai bizare momente, cercetătorii să le descopere modul de viață și oamenii obișnuiți doar să le vadă dacă au ocazia. Astfel au apărut grădinile zoologice. Ai mai jos 4 dintre cele mai frumoase din lume.

Top 4 grădini zoologice din lume

Henry doorly zoo – Aquarium

Grădina zoologică se află în orașul nord-american Omaha, din statul Nebraska și măsoară 53 de hectare. Primele animale au fost aduse aici în anul 1864. Astăzi, grădina zoologică a devenit casă pentru 30.000 de animale din 900 de specii. Punctul de atracție îl reprezintă animalele care se întâlnesc în zonele cele mai reci de pe glob, cum ar fi urșii polari, leii-de-mare sau pinguinii. Grădina zoo include și un acvariu imens, care se împarte pe mai multe categorii, atât pentru peștii din ape dulci, cât și pentru viețuitoarele din ocean.

Grădina Zoologică din Moscova

Deși nu este cea mai mare grădină zoologică din Rusia, după suprafață, conține cel mai bogat număr de specii de animale și se află pe lista celor mai frumoase din lume. De altfel, după Kremlin, este cel mai vizitat punct de atracție din capitala rusă. Grădina are peste 8.000 de animale și și-a câștigat notorietatea pe plan internațional pentru centrul de reproducere a speciilor de animale rare și pe cale de dispariție.

Beijing Zoo

Beijing Zoo este fondată în anul 1906, în timpul dinastiei Qing, și este cea mai veche grădină publică din nordul Chinei. Aici trăiesc peste 5.000 de animale terestre și marine, iar suprafața parcului este de 90 de hectare. Locul este împărțit în zone mari, create special pentru anumite specii, pentru a descoperi treptat casa hipopotamilor, a rinocerilor, a girafelor sau a elefanților. Și acvariul este de o frumusețe rară. Un alt punct de atacție sunt felinele, pentru care este rezervată o zonă întinsă.

Grădina zoologică din Berlin

Deschisă în anul 1844, Grădina zoo din Berlin este printre cele mai vechi din Europa. Ea are 19.400 de animale, deținând supremația la acest capitol. Printre vedetele locului se numără urșii panda giganți, urșii polari, elefanții, rinocerii și girafele. Deseori, puii născuți aici ale acestor specii au devenit subiect de știri, iar oamenii se îmbulzesc să îi vadă. Aproape trei milioane de turiști pășesc pragul spațiului, fiind atrași în special de un serviciu, acela de a putea hrăni animalele. Un alt lucru deosebit, remarcat de toți vizitatorii, sunt aleile umbrite și foarte îngrijite, pe unde se pot plimba în timp ce admiră animalele preferate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI