Organizația Mondială a Sănătății face anunțul mult așteptat despre finele crizei sanitare. Când se va termina pandemia, iar viața tuturor va reveni la normal? Anunțul oficial!
Un oficial din cadrul Organizației Mondială a Sănătății a declarat că este încă prea devreme pentru a crede că pandemia ar putea să-și găsească sfârșitul la finele anului acestuia. Cu toate astea, apariția vaccinurilor eficiente ar putea să ajute cel puțin la o reducere dramatică a spitalizărilor și a deceselor, arată NBC News.
„Preocuparea principală a lumii ar trebui să fie în prezent să mențină transmisia COVID-19 cât mai redusă. Dacă suntem deștepți, putem termian cu spitalizările, decesele și tragedia asociată acestei pandemii până la sfârșitul anului”, a declarat dr. Michael Ryan, directorul Programului pentru urgențe sanitare al OMS.
De asemenea, acesta a mai spus că Organizația Mondială a Sănătății s-a liniștit după ce a văzut datele care arată că vaccinurile autorizate par să ajute la limitarea răspândirii explozive a virusului.
„Dacă vaccinurile încep să aibă impact nu numai asupra deceselor și spitalizărilor, ci vor avea un impact semnificativ asupra dinamicii transmise și riscului transmisiei, atunci cred că ne vom îndrepta rapid spre controlul acestei pandemii”, a mai spus oficialul OMS.
„Pandemia provocată de COVID-19 este fără precedent, impunând o reacție urgentă, bazată pe solidaritate internațională”, a spus Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al Organizației Mondiale a Sănătății. „Mă bucur că UNICEF s-a alăturat Fondului de solidaritate. Având în vedere vasta lor experiență în colectarea de fonduri și implementarea de programe, acest parteneriat ne va ajuta să colaborăm îndeaproape pentru a salva vieți”.
„Avem de-a face cu o situație de urgență nemaiîntâlnită, care impune o reacție extraordinară. Avem nevoie de implicarea tuturor – cetățeni, corporații, fundații, guverne și alte organizații din întreaga lume”, a spus Henrietta Fore, Director Executiv al UNICEF.
„UNICEF se bucură să se alăture Fondului de solidaritate pentru combaterea COVID-19. Parteneriatul va susține eforturile pe care le facem pentru consolidarea sistemelor medicale și de salubritate, precum și pentru protejarea celor mai vulnerabile familii împotriva efectelor în cascadă pe care COVID-19 le are asupra unor sisteme sanitare deja suprasolicitate.”
UNICEF e prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor. UNICEF lucrează în România alături de Guvern, Parlament, autoități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media.