Obiectul înterzis în magazine. Românii nu vor mai avea acces la el, deloc

Cosurile de mana, interzise in magazinele din Arges

Autoritățile din județul Argeș au interzis folosirea coșurilor de mână în magazine. Motivul este acela de a se evita aglomerația, respectiv infectarea cu virusul din China. Clienții nu respectă distanțarea socială atunci când au coșuri de mână, pe când dacă au căruț de cumpărături, vor trebuie să respecte distanța, cel puțin atât cât măsoară căruciorul.

Coșurile de mână, interzise în magazinele din Argeș. Care este motivul

Argeșul a interzis folosirea coșurilor de mână în magazine, pentru a se evita aglomerația, respectiv pentru a nu se mai încălca distanțarea socială. Astfe, clienții, indiferent de ce vor cumpăra vor apela la cărucioarele din magazine.

Măsura a fost luată după discuții dintre autoritățile din județ și reprezentanții marilor magazine. Astfel, la întâlnirea convocată de prefectul Emanuel Soare au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, poliția, jamdarmeria şi ISU. De asemenea, măsura a fost luată în contextul în care se apropie Sărbătorile de iarnă și se așteaptă un val mare de clienți.

În Argeș sunt multe cazuri de coronavirus

Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor„, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Agenții de pază vot fi mai vigilenți

În plus, angajaţii supermarketurilor şi agenţii de pază urmează să fie mai vigilenți şi să îndemne clienţii să respecte normele de protecţie sanitară, printre acestea și cea de purtare a mățtii de protecție şi păstrarea distanţei.

În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (…) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas„, se mai menţionează în comunicat.

În magazine vor fi difuzate mesaje cu regulile sanitare

Mesajele din magazine prin care se comunică normele de protecţie în vigoare vor fi difuzate mai des, în timp ce retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu, acolo unde astfel de servicii sunt posibile. „În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (…) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas„, se mai arată în comunicat.

Nu în ultimul râmd, prefectul a stabilit cu reprezentanţii supermarketurilor şi ai centrelor comerciale să țină în continuare legătura pentru găsirea celor mai noi și eficiente soluţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului în județ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI