Ion Țiriac vrea o schimbare majoră în România: „Halep nu se cumpără de la supermarket”

Ion Țiriac vrea o schimbare majoră în România:
Ion Țiriac a reușit să deblocheze finanțarea pentru Federația Română de Tenis, din partea MTS

Ion Țiriac, 81 de ani, a reușit să dea o lovitură de proporții în calitate de președinte al Federației Române de Tenis. A obținut o victorie în instanță prin care forul pe care îl conduce are din nou dreptul la fonduri din partea MTS. După mai mulți ani în care totul a fost blocat de contestațiile depuse de un club. Iar acum, miliardarul încearcă să-l convingă pe premierul Ludovic Orban că este nevoie de sume mai mari pentru dezvoltarea tenisului.

Federația Română de Tenis, doi ani fără finanțare din partea MTS. Țiriac a obținut victoria în instanță

„Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților, a spus Țiriac pentru GSP.

Ministerul Tineretului și Sportului a sistat finanțarea către Federația Română de Tenis după o contestație depusă de Marius Vecerdea, președintele clubului de tenis Pamira, din Sibiu. Totul pornise de la alegerea lui George Cosac în funcția de președinte, numire pentru care MTS nu dăduse aviz pozitiv. După victoria obținută de Ion Țiriac în instanță s-a stabilit că Federațiile își pot alege un președinte fără să fie nevoie de aprobare din partea MTS.

După ce a obținut o decizie favorabilă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Ion Țiriac are planuri mari. Vrea să îi dea în judecată pe cei care au lăsat Federația Română de Tenis fără finanțare timp de doi ani.