02 sept. 2022 | 19:37

Obiceiul din casa ta care este mai dăunător decât fumatul. Ce spun specialiștii

Utile
Obiceiul din casa ta care este mai dăunător decât fumatul. Ce spun specialiștii
Ce obicei este mai dăunător decât fumatul. Majoritatea oamenilor fac asta în casa lor.

Majoritatea oamenilor au un obicei foarte prost în locuința lor. Mulți din cei ai casei fac asta fără să își dea seama de cât este de dăunător. Este vorba despre un lucru mai rău pentru sănătate decât fumatul. Specialiștii vin cu avertizări în privința aceasta. Toți cei care fac o anumită activitate trebuie să se oprească. Un număr mare de persoane nu s-ar gândi că o astfel de acțiune este atât de importantă și poate atrage atât de multe lucruri negative.

Ce obicei este mai dăunător decât fumatul: mulți îl fac fără să își dea seama

Multe gospodine nici nu știu că greșesc enorm când fac o anumită activitate. Mai exact, este vorba despre curățenia zilnică din locuință. Experții susțin că procesul făcut zi de zi este mai rău pentru plămâni decât fumatul. Mulți oameni consideră că ordinea, dezinfectarea și curățenia le oferă multă liniște și satisfacție.

Ei se simt bine știind că totul este curat și fără bacterii. Specialiștii au descoperit după un studiu de peste două decenii că persoanele care fac această activitate zilnică au sănătatea afectată pe termen mediu și lung.

Organizarea și ordinea din casa ta spune multe despre tine, dar este important să știi unde să pui o limită. Cu siguranță mulți se întreabă de ce. Răspunsul este simplu: chimicalele din produsele de curățat îți afectează foarte mult starea de sănătate, mai ales căile respiratorii.

Ce spun specialiștii?

Cercetătorii de la Universitatea din Bergen din Norvegia au analizat comportamentul unui grup de bărbați și femei în raport cu activitățile casnice pe care le-au desfășurat acasă pe o perioadă de 20 de ani. Informațiile arată că daunele sunt direct la nivel pulmonar și provin de la utilizarea produselor de curățat.

Experții au subliniat că multe din femeile care au făcut des curățenie sau care lucrează în acest domeniu în mod profesionist au prezentat o accelerare a declinului funcției pulmonare.

,,Femeile care fac curat acasă sau care lucrează ca femei de serviciu profesioniste au prezentat o accelerare a declinului funcției pulmonare”, au explicat specialiștii.

De asemenea, oamenii de știință din Statele Unite ale Americii au observat că agenții de curățare comerciali pentru igienizarea suprafețelor interioare pot depune mici particule poluante în tractul respirator uman la rate egale sau mai mari decât aerosolii proveniți de la vehicule.

Studiul în cauză are implicații pentru persoanele care au lucrat cu dezinfectanți COVID-19 pe parcursul pandemiei. Specialiștii nu recomandă astfel curățenia amănunțită făcută des sau utilizarea multor produse achiziționate de la supermarket.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Rugăciunea puternică pe care să o spui în prima zi de Paște. Se rostește pentru iertarea păcatelor
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro