Amestecul banal pentru curățenie care te poate îmbolnăvi. Ce produse să nu mai combini vreodată

Amestecul banal pentru curățenie care te poate îmbolnăvi. Ce produse să nu mai combini vreodată

Cu siguranță ai auzit despre cloroform și despre pericolele sale, pentru că acest compus chimic este cel care, din neatenție, ar putea să te îmbolnăvească. Ce produse nu trebuie amestecate niciodată. Există detergenți toxici folosiți de gospodine la curățenia în casă, dar lucrurile se complică dacă faci anumite combinații, crezând că acest lucru le sporește efectul.

Soluția pentru curățenie care te poate otrăvi

Sunt atât de multe produse de curățenie pe care le găsim pe rafturile magazinelor sau pe internet încât, uneori, confundăm adevărata aplicare sau compoziția lor și ajungem să le folosim incorect. Din cauza elementelor chimice, anumite ingrediente nu trebuie amestecate. Printre cele mai dăunătoare se numără hipocloritul de sodiu, compusul esențial din clorul comercial, și amoniul cuaternar, care poate irita grav pielea. De ce combinarea acestor produse creează cloroform.

Majoritatea detergenților din comerț trebuie folosiți cu mare grijă, deoarece pot fi toxici pentru toată lumea. Dar atunci când vine vorba de copii, ai nevoie de măsuri de precauție extreme pentru a evita un incident sau o tragedie. Pericolul este dat de compușii chimici. Aceste ingrediente de curățare profundă sunt, de obicei, foarte abrazive și dăunătoare pentru organismul uman, inclusiv pentru animalele de companie.

Nu mai combina aceste produse. Sunt periculoase pentru sănătate

De aceea, cadrele universitare de la Facultatea de Chimie (UNAM) din Mexic avertizează că amestecarea clorului cu alcoolul este o idee foarte proastă, deoarece, prin combinarea lor, se obține cloroform, compus care ar putea provoca stop cardiorespirator. În plus, cloroformul este foarte toxic pentru ficat și, deși crezi că vei obține rezultate mai bune în igienizarea locuinței, ar putea duce la cancer hepatic.

Lămâia și clorul nu se amestecă. Află de ce

Nici hipocloritul de sodiu (clor) nu trebuie combinat cu lămâia, oțetul sau alte produse de curățare care conțin acid clorhidric, deoarece se generează clor gazos, care provoacă iritații ale pielii, ochilor, nasului și mucoaselor nazale. Nocivă este și combinația bicarbonat de sodiu-oțet. Amestecarea acestor două produse are ca rezultat o substanță foarte explozivă, care poate fi periculoasă în locuri închise sau cu aerisire slabă.

În cele din urmă, nu amesteca peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) cu clorul, fiindcă se formează clorați sau perclorați, compuși atât de puternici încât sunt utilizați în dispozive explozive. Prin urmare, sfatul nostru este să folosești aceste produse cu foarte mare atenție și numai așa cum sugerează producătorul lor. Evită cu orice preț să combini aceste produse pentru curățenie, fă-o pentru sănătatea ta.

Urmăriți Playtech.ro și pe