03 aug. 2022 | 07:59

O nouă linie de tren metropolitan în București. Ce rută va avea, începând din 2023

Știri Locale
O nouă linie de tren metropolitan în București. Ce rută va avea, începând din 2023
N-avem apă caldă, dar avem trenuri metropolitane!

O nouă linie de tren metropolitan în București! Capitala are mari probleme de infrastructură, de la căi de acces și până la țevile de apă caldă. Este o realitate pe care locuitorii Bucureștiului au resimțit-o și mai mult în ultimii ani. Cu toate astea, în loc să se ocupe de aceste deficiențe, Nicușor Dan, edilul general, vrea trenuri metropolitane. Avem deja unul, iar apariția acestuia a fost și este, de fapt, o pierdere pentru operatorul CFR Călători. Recent, Nicușor Dan a vorbit despre un o nouă linie de tren metropolitan în București. Edilul a aunțat și ce rută va avea, începând din 2023.

N-avem apă caldă, dar avem trenuri metropolitane

În ultimii aproape 30 de ani întreaga infrastructură de țevi transportatoare de agent termic s-a degradat. Din cei peste 3000 de km de țeavă, dacă s-au reparat aproximativ 10-12%.

Sunt necesare investiții masive, oameni și timp pentru a putea remedia această situație. Anul trecut, pe timp de iarnă, un număr important de locuitori din Capitală au rămas fără căldură, astfel consumul de energie electrică a crescut, datorită folosirii altor sisteme, electrice, de încălzire.

În campania electorală din 2020, candidatul USR – PNL, Nicușor Dan, promitea marea cu sarea. De la căldură de duduie în calorifere, parcări, sisteme inteligente de semaforizare și până la trenuri metropolitane.

Suntem în 2022, și singura realizare notabilă a actualului primar general este, ați ghicit, trenul metropolitan pe ruta Gara de Nord – Otopeni, inaugurat de el, căci construcția nu a început sub mandatul său.

Lansat cu probleme și cu întârziere, trenul metropolitan pe ruta Gara de Nord – Otopeni avea, de fapt, să devină o gaură în bugetul operatorului acestui tronson, CFR Călători. Realitatea din teren a arătat că sunt extrem de puțini cei care aleg să meargă cu acest tren metropolitan.

Cât despre apa caldă, s-ar părea că nici în iarna lui 2022, Nicușor Dan nu va putea să-și onoreze promisiunile electorale. Și uite-așa, bucureștenii vor sta în frig.

Nicușor Dan anunță o nouă linie de tren metropolitan în București

În timp ce unii se gândesc ce fac la iarnă, Nicușor Dan vrea o nouă linie de tren metropolitan în București. Recent invitat în studioul Digi24, primarul general a vorbit despre intenția de a demara acest nou proiect, dar „trebuie să facem un studiu de fezabilitate care ar putea dura trei-patru luni, după aceea imediat construirea peroanelor, care ar mai putea dura trei-patru luni Eu îmi doresc să circulăm pe această line la anul.”, spune Nicușor Dan.

„Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord – Otopeni. Putem să spunem că este primul tren metropolitan. Vrem să facem același lucru, asta este linia de Ploiești care este modernizată. Vrem să facem același lucru până la Periș, care este limita administrativă a județului Ilfov, până unde avem competență, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute.

(…) S-a dat recent o ordonanță de urgență pentru protocoalele pe care autoritățile locale pot să le facă cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Așteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârșitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol.

Există zone din București în care liniile sunt modernizate. Lipsesc niște peroane, inclusiv în zona Pipera. Modernizarea acestor stații intermediare care există, dar nu sunt corespunzătoare. Ele ar putea funcționa și azi. Și mai lipsește acest parteneriat.”, a declarat Nicușor Dan la Digi 24.

Rămâne să vedem dacă acest proiect va prinde, sau nu, contur. Va trebui să așteptăm, să vedem dacă va exista o nouă linie de tren metropolitan în București.

PlaySport
Apariție rară a nepoților lui Țiriac după ce au părăsit România! Cum s-au fotografiat alături de Ileana Lazariuc
Ego.ro
Cum arăta Monica Macovei în tinerețe. Nu și-ar fi închipuit-o nimeni AȘA! Singura poză de pe net
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
UNGURII detonează Europa. Pregătiţi-vă pentru ce e mai rău: Asta-i realitatea
EVZ.ro
Vacanță la Mamaia, dar cu prețuri de Dubai. Cât costă cazările în minivacanța de 1 Mai
Adevarul
Farmacia din grădină. Rolul legumelor în prevenirea unor boli foarte grave, explicat de un renumit cercetător român
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Total neașteptat! Cu ce se ocupă femeia cu care tocmai s-a afișat un milionar român. E cu 24 de ani mai tânără decât el
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Calvarul de care scapă pacienții. Documentul se va putea obține online
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
Ordin direct de la UE. Va fi obligatoriu la BLOC și în România
Capital.ro
Cele trei zodii care vor avea parte de schimbări majore de Florii! Vor avea șansa de a încasa câștiguri substanțiale
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
RUSIA vine PESTE ROMÂNIA! SUA a primit INFORMAȚIILE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O ispită de la Insula Iubirii apare în cel mai recent videoclip de la Tzanca Uraganu. Livia nu este la prima apariție de acest gen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro