Ce a făcut Nicușor Dan cu milioanele bucureștenilor. Câte contracte fără licitație a încheiat primăria lui

Ce a făcut Nicușor Dan cu milioanele bucureștenilor. Câte contracte fără licitație a încheiat primăria lui
Ce s-a aflat despre edilul Capitalei, Nicusor Dan

Edilul Nicușor Dan susține că mai vrea un mandat în fruntea Capitalei, motivând că proiectele de anvergură nu pot fi terminate în patru ani din cauza procedurilor legale care durează. Recent, primarul general a fost întrebat dacă își dorește să candideze din nou în 2024, pentru al doilea mandat, răspunsul său fiind afirmativ. De ce bucureștenii l-ar realege: „Am scos o primărie din faliment, am recâștigat încrederea mediului privat”, a precizat Dan. Însă, multă lume nu știe câte contracte fără licitație a încheiat PMB.

Contracte încheiate de Nicușor Dan fără licitație

Administrația Străzilor, companie din subordinea primarului general al Capitalei, a încheiat contracte pe sume fabuloase, pe banii bucureştenilor. În primăvară, entitatea aflată în coordonarea directă a lui Nicușor Dan a luat, fără licitație, șase contracte cu niște companii private, pentru a executa lucrări de semnalizare rutieră orizontală, adică marcaje pe asfalt, plătind peste 5,1 milioane de euro!

Asta nu este tot. La scurt timp, aceeași instituție publică a mai cheltuit încă 200.000 de euro pentru achiziționarea propriilor autoutilitare care să tragă dungi pe asfalt, împreună cu alte utilaje specifice, dar și o cantitate importantă de vopsea. De ce este surprinzător? Firmele contractate să execute aceste lucrări dețin și utilaje, și materialele necesare.

Dezvăluiri despre PMB

Potrivit jurnalul.ro, una dintre ultimele achiziții făcute de Administrația Străzilor București a fost în data de 5 mai, când instituția în cauză a făcut cunoscut faptul că intenționează să cumpere, fără licitație, prin procedură simplificată, o autoutilitară pentru lucru la înălțime și utilaje de marcaj rutier. Adică o mașină care să execute lucrări de marcaj rutier, două utilaje și o stație de putere.

Afacerea bănoasă a fost împărțită în două loturi separate. Astfel, la 9 iunie, pentru primul lot a fost depusă o singură ofertă, aparținând companiei S.C. Bologna Service SRL, care a solicitat un preț de 357.000 de lei fără TVA, făcând Administrației Străzilor o reducere de 142.86 lei fără TVA. În aceeași zi, între cele două entități a fost încheiat contractul nr. 50/2022, în valoare totală de 428.830 de lei cu TVA inclus.

Sunt în joc banii bucureștenilor

În cazul celui de-al doilea lot, constând în mașina de marcaj rutier, instituția din subordinea lui Nicușor Dan a invocat tot înregistrarea numeroaselor sesizări privind remedierea defecțiunilor de la semnalizare rutieră orizontală. Tot în 9 iunie, pentru acest lot a fost primită o singură ofertă, depusă de S.C Crystal Technologies SRL, a cărei valoare era de 578.000 de lei fără TVA. Contractul a fost încheiat cu numărul 50/2022, în valoare de 687.820 de lei cu TVA inclusă.

14 zile mai târziu (23 iunie), Administrația Străzilor București a mai încheiat un contract. și anume achiziția a 10.020 de kilograme de vopsea albă convențională, 900 de kilograme de vopsea albastră pentru marcaj, 210 kilograme de vopsea galbenă pentru marcaj, 2.100 de kilograme de microbile și 900 de litri de diluant. Autoritatea contractantă a bătut palma cu societatea SC SWArco Vicas SRL pentru 123.165 de lei fără TVA.

Urmăriți Playtech.ro și pe