Nicușor Dan, plimbare de probă pe patru rute feroviare din jurul orașului cu primul tren metropolitan. Mesajul transmis de primarul Capitalei către cetățeni

Nicușor Dan, plimbare de probă pe patru rute feroviare din jurul orașului cu primul tren metropolitan. Mesajul transmis de primarul Capitalei către cetățeni
Nicușor Dan, primarul Capitalei

Nicușor Dan a făcut, ieri, o călătorie de probă pe patru rute feroviare din jurul orașului. Astfel, primarul Capitalei a testat primul tren metropolitan care va putea salva șoferii de traficul infernal cu care se confruntă Bucureștiul de ani de zile. După rutele efectuate, Nicușor Dan a transmis un mesaj pe pagina de Facebook prin care și-a arătat mulțumirea față de noul proiect.

Prima impresie a lui Nicușor Dan după călătoria de probă cu trenul metropolitan

După premiera care a avut loc, joi, privind integrarea tarifară a biletelor metropolitane, Nicușor Dan a dorit să facă o plimbare de probă pe patru trasee care vor fi folosite odată cu inaugurarea trenului metropolitan din Capitală, cu care cetățenii se vor putea deplasa cu mai multă ușurință între Capitală și zonele din apropiere, fără a mai fi nevoie de autoturismul personal.

De asemenea, cetățenii pot cumpăra, începând de joi, primele bilete metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată, pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București –Ilfov.

„De azi a devenit operațională integrarea tarifară a trenului de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni cu transportul public de suprafață și de subteran din București. Cu această ocazie, am făcut o călătorie cu trenul de probă pe 4 rute feroviare din jurul Capitalei, care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan”, a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Cum vor circula trenurile metropolitane în primă fază

Nicușor Dan a explicat că, în prima etapă a funcționării acestor trenuri se va folosi infrastructura de cale ferată existentă deja în jurul Capitalei, urmând ca după accea să se facă modernizările necesare, astfel încât, aceste trenuri metropolitane să funcționeze la adevăratul lor potențial, fiind de un real folos în trafic. Nicușor Dan a mai afirmat că se bazează pentru acest proiect pe ajutorul oferit de Ministerul Transporturilor.

”Pentru funcţionarea trenului metropolitan, vom folosi în prima etapă infrastructura de cale ferată care există în jurul Capitalei, iar cu ajutorul Ministerului Transporturilor ne propunem să facem modernizările necesare şi conectarea la celelalte mijloace de transport public.

Ulterior, tot în colaborare cu autorităţile centrale, ne dorim să investim în achiziţia de trenuri, în construirea de noi segmente şi staţii de cale ferată, pentru a extinde traseele pe care va funcţiona trenul metropolitan”, a mai completat edilul Capitalei.

Primarul Nicușor Dan consideră că singura soluție pentru a fluidiza traficul din Capitală este folosirea unor mijloace de transport de capacitate mare.

„Susțin acest proiect pentru că e una dintre soluțiile importante pentru rezolvarea problemei traficului în București”, concluzionat primarul Capitalei.

Un alt anunț important pe această temă a venit din partea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a anunţat, joi, că oricine dorește, va putea călători cu un bilet unic sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona Bucureşti-Ilfov. Momentan, biletul este valabil acum doar pentru ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, însă pe viitor, autoritățile au promis că vor extinde traseele care vor fi incluse în acest proiect.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe