20 ian. 2024 | 18:24

Numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus. Puţini creştini ştiu acest lucru

Diverse
Numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus. Puţini creştini ştiu acest lucru
Biblia a fost formată pentru prima dată ca și carte în secolul al IV-lea d.Hr.

Majoritatea dintre noi au citit cartea de căpătâi a creștinismului, Biblia. Dar, știi care este numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus? Citește mai departe și află acest detaliu.

Este Biblia prima carte a omenirii?

Deși mulți au dezbătut ideea, conform căreia Biblia este prima carte a omenirii, cercetătorii vin și spun contrariu, iar argumentul acestor afirmații stau în descoperirea de acum câțiva ani a lucrării intitulate „Epopeea lui Gilgamesh”, care a fost descoperit pentru prima dată în anul 1849 de către arheologul englez Austen Henry Layard în Biblioteca lui Ashurbanipal din Ninive.

Biblia Numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus

Epopeea lui Gilgamesh

Citește despre: Chinezii modifică Cartea Sfântă: pe cine spun ei că a ucis Iisus, de fapt. Motivul este revoltător!

Conform cercetătorilor, cartea a fost scrisă între anii 2.700 și 2.500 î.Hr., ceea ce precede în mod semnificativ chiar și primele texte ale primului testament. Deși, din punct de vedere tehnic, nu este o carte, deoarece a fost scrisă pe tăblițe de lut, epopeea este totuși cu mult anterioară Bibliei. De asemenea, Biblia este o colecție de scrieri care a fost formată pentru prima dată ca și carte în secolul al IV-lea d.Hr. Cu toate astea, mai spun cercetătorii, există mai multe cărți care datează dinainte de această dată.

Este Biblia în sine „o colecție de cărți”?

După cum bine se știe, Biblia în sine este o colecție de cărți, de unde și numele derivat dintr-un termen grecesc care înseamnă „cărți” sau ceva asemănător. Primele scrieri biblice ar fi fost în jurul anului 1000 î.Hr., dar există o mulțime de scrieri cu mult înainte, cel puțin până în anii 2000 î.Hr.

Numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus

Nu este cu adevărat posibil să știm care a fost prima carte, poem, epopee sau orice alt text scris de acest gen, care a fost scris vreodată, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne bazăm pe cele mai vechi cărți sau scrieri de orice fel care au fost păstrate după cunoștințele noastre, dar asta ar determina doar cele mai vechi scrieri pe care le-am descoperit.

Vezi și: Descoperirea istorică! Experții au găsit dovada-cheie care validează TOATE scrierile biblice

Cu toate astea, din punctul de vedere al creștinismului, Biblia este considerată cartea de căpătâi, chiar dacă conține o colecție de scrieri. Dar, deși majoritatea dintre noi am citit-o, câți sunt cei care știu, cu adevărat, care este numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus? Citește mai departe și află acest detaliu.

Care este numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus?

Conform a ceea ce s-a documentat, în Biblie există 16 denumiri cele mai frecvent utilizate. Această diferență în ceea ce privește numărul de apariții nu se datorează unui material care lipsește sau care a fost adăugat.

Numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus

Află și: De ce Cartea Sfântă are textul tipărit în două coloane? Nu te-ai fi așteptat la această explicație

Ea se datorează pur și simplu modului în care sunt construite propozițiile și numărului de ori în care sunt folosite pronume precum el sau ea în locul numelui real al persoanei.

Dar, conform celor constatate de cercetăori, numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus, este Moise, urmat de David, Avraam și Ilie. Iată și o catalogare a acestor menționări:

  1. Dumnezeu (151)
  2. Iisus (146)
  3. Duhul Sfânt (94)
  4. Moise (30)
  5. David (19)
  6. Avraam (14)
  7. Ilie (13)

 

Deși se spune că principalul autor al Bibliei ar fi Marcu Evanghelistul, tovarășul de pribegie al Apostolului Petru, nu există date concludente care să afirme sau să infirme aceste datări. În cele din urmă, importante sunt învățăturile, pildele și povestea Nașterii, Morții și Învierii Fiului Lui Dumnezeu.

Biblia Numele din Biblie care apare cel mai des, pe lângă Dumnezeu și Iisus

Află și: Care a fost prima carte din lume? Nu este vorba despre cartea lui Gutenberg

Și, ca o particualritate, deși se credea inițial că expresia „Crede și Nu Cerceta” s-ar regăsi în Cartea Sfântă, în realitate expresia nu este menționată nicăieri, aceasta fiind atribuită, de fapt, unui filozof grec, pe numele său Celsus, iar deducția acestuia, „Crede și Nu Cerceta”, era un derivat din versetul atribuit lui Ioan (20:29), unde Isus îi spune lui Toma: „Pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut”.

Digisport.ro
Decizia luată de FRF în cazul lui Dorinel Munteanu, care a oferit imagini cum rar se văd, la Oțelul - Dinamo
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Mihai Bendeac și-a prezentat apartamentul. E situat chiar în mijlocul Bucureștiului
Spynews.ro
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată Nicoleta Luciu nemachiată la 44 de ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Fanii au dat zoom
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Cristina Șișcanu, ceartă în plină stradă cu un polițist. Soția lui Mădălin Ionescu a filmat totul
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro