Chinezii modifică Biblia: pe cine spun ei că a ucis Iisus, de fapt. Motivul este revoltător!

Chinezii modifică Biblia: pe cine spun ei că a ucis Iisus, de fapt. Motivul este revoltător!
Chinezii modifică Biblia

Partidul Comunist Chinez a rescris Biblia. Conform unui manual chinez, publicat de o instituție de stat, Iisus ar fi omorât femeia adulteră din pasajul Evangheliei după Ioan.

Chinezii modifică Biblia creștină

Conform Evangheliei după Ioan, femeia adulteră urma să fie condamnată la moarte prin lapidare, pentru că a încălcat ”legea vremii”. Atunci Iisus le-a spus oamenilor adunați să o omoare cu pietre: ”Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”. În urma spuselor mântuitorului, mulțimea s-a retras. Apoi Iisus  i-a spus femeii: ”Du-te acum și nu mai păcătui”.

În manualul școlar publicat de Universitatea de Științe Electronice și Tehnologie a Presei, pasajul biblic este distorsionat. Potrivit variantei chinezești, după plecare oamenilor, Iisus este cel care o omoară pe femeie cu o piatră spunând:

”Și eu sunt un păcătos. Dar, dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără de cusur, legea ar fi moartă”.

Proiectul Partidului Chinez

Potrivit Digi24.ro, autoritățile chineze au interzis în mai multe regiuni, desfășurarea slujbelor religioase creștine online. Totodată, în aprilie, autoritățile locale din Anhui au hotărât să înlăture crucile de pe două biserici creștine. Presiunile la care sunt supuși creștinii din China în acest moment, sunt cele mai mari de la Revoluția Culturală a lui Mao din anii 60.

Numai că de această dată autoritățile chineze nu vor doar să interzică religia creștină, ci să o transforme. În acest fel, ”Partidul Comunist Chinez dorește să creeze o nouă versiune a creștinismului, modelată conform viziunilor și valorilor sale”, precizează Xi Lian, profesor la University Divinity School, pentru Wall Street Journal.

Chinezii modifică Biblia. Motivul este revoltător
Motivul pentru care chinezii rescriu Biblia este revoltător.

Partidul Comunist Chinez vede în religie un inamic

Directorul Human Rights Watch China, Sophie Richardson a declarat că Partidul Comunist Chinez consideră religia un inamic. Deși în acest moment constituția chineză garantează libertatea religioasă, Beijingul vrea ca religia să fie ”eradicată sau cooptată”

În ultimii ani, minoritățile religioase din China au avut mult de suferit. Cel mai semnificativ exemplu îl reprezintă represiunile la care este supusă minoritatea uigurilor, care sunt supuși la torturi și umilințe în procese de reeducare.

Uigurii sunt o minoritate turcă, în mare parte musulmană, prigonită în China. Mulți dintre aceștia au fost luați cu forța și închiși în centre de detenție din Xinjiang, o regiune din nord-vestul Chinei. Criticii acuză China că, în aceste tabere, uigurii sunt supuși abuzurilor și unui proces de îndoctrinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI