De ce Biblia are textul tipărit în două coloane? Nu te-ai fi așteptat la această explicație

De ce Biblia are textul tipărit în două coloane? Nu te-ai fi așteptat la această explicație
De ce Biblia are textul tipărit în două coloane? Nu te-ai fi așteptat la această explicație

Prcatica folosirii a două coloane a fost datată cel puțin din secolul al XV-lea, iar aceasta a fost o continuare a tradiției străvechi a sulurilor care se deschideau orizontal. Astfel a fost și Biblia lui Gutenberg, prima mare carte tipărită, dar și Biblia actuală, care este tipărită în acest fel.

De ce Biblia are textul tipărit în două coloane

În mare parte, acest mod de tipar se datorează tradiției, iar în zilele noastre oamenii se așteaptă să găsească Biblii cu două coloane, neputând să își imagineze altfel.

Probabil acesta este și motivul principal pentru continuarea utilizării acestui tip de imprimare. Pe de altă parte, formatul cu o singură coloană, având scrisul mai mare, ca într-un roman, limitează distragerile, creându-se un flux de text care poate fi citit, permițând oamenilor să citească o poveste de la început până la final, cu o oboseală limitată.

Ce explicație există

Cărțile de referință, cum ar fi dicționarele sau enciclopediile, împart textul folosind mai multe coloane, oferind note explicative și o structură de numerotare. Acest lucru ajută la eficiență când vine vorba de a căuta mai multe informații. Este evident faptul că Biblia seamănă mai mult cu cărțile de referință decât cu romanele. Scrierea în două coloane face mai accesibilă identificarea fiecărui verset numerotat.

La final, există și problema mărimii cărții. Biblia este o colecție masivă de texte, care are mii de cuvinte. Pentru a se reduce numărul d epagini necesare, se folosește un tip de font mai mic, în comparație cu alte tipuri de cărți. Dar scrisul mic îngreunează citirea, iar pentru a rezolva această problemă, textul este împărțit în două coloane, fapt care face mai ușor de înțeles, în ciuda dimensiunii minuscule a cărților.

Biblia se referă la Scripturile sacre din iudaism și creștinism. Menționăm că pentru evreii credincioși, Biblia constă doar din Biblia ebraică. Pentru creștini, Biblia constă din Vechiul Testament (o versiune a Bibliei ebraice) împreună cu Noul Testament. Biblia este și cea mai răspândită carte din lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI