Novak Djokovic, atacat dur de un fost lider mondial: „Ești regele idioților!”. Care e motivul

Novak Djokovic, atacat dur de un fost lider mondial: „Ești regele idioților!”. Care e motivul
Novak Djokovic va reveni în circuitul mondial la turneul din Monte Carlo, în această săptămână

Novak Djokovic, atacat dur de un fost lider mondial. Campionul sârb se pregătește să revină în circuitul mondial. El va lua startul în turneul de la Monte Carlo, săptămâna aceasta, pe care l-a câștigat de două ori. Dar încăpățânarea cu care Djokovic s-a opus vaccinării, l-a adus în atenția unui fost lider mondial. Acesta a avut cuvinte grele de spus în privința lui Novak Djokovic și a atitudinii acestuia în raport cu regulile sanitare, în contextul pandemiei.

Novak Djokovic, atacat dur de un fost lider mondial

Novak Djokovic, atacat dur de un fost lider mondial/ Campionul sârb a riscat totul în numele respectării principiilor sale de nevaccinare. A fost expulzat din Australia, unde nu a putut să-și apere titlul, a lipsit de la mai multe turnee importante din cauza regulilor de participare ce includeau vaccinarea obligatorie.

Novak Djokovic nu a dat niciun pas înapoi, chiar dacă nu a apucat să joace, în 2022, decât în turneul de la Dubai, unde a fost eliminat în sferturile de finală.

„Pe baza informaţiilor despre vaccin, am decis să nu mă vaccinez. Este poziţia mea. Se va schimba? Nu ştiu, totul evoluează rapid, aşa cum vedem în deciziile anumitor guverne.

În acest moment, nu simt nevoia să o fac pentru a-mi proteja corpul şi nu simt că sunt o ameninţare pentru ceilalţi. Vaccinat sau nu, virusul se poate transmite. Este poziţia mea și, pentru viitor, mintea mea este deschisă. Orice este posibil”, a declarat liderul ATP în presa franceză, conform Agerpres.

„Ești regele idioților!”. Care e motivul

Novak Djokovic a fost criticat dur pentru atitudinea sa de un fost lider mondial, chilianul Marcelo Rios, număr 1 în 1998. Acesta a declarat că singura explicație pentru care Djokovic a preferat să-și riște cariera este aroganța sârbului.

„E stupid ce face Djokovic, renunță la lupta de a deveni cel mai bun jucător din istorie din cauza unui vaccin. Inițial și eu am fost reticent în legătură cu vaccinul, dar trebuie să călătoresc, am fost nevoit să îl fac. Nu știu care este motivul lui, dar dacă vrei să fii cel mai bun din istorie și renunți la asta pentru un vaccin, ești regele idioților, ești prea arogant. Am crezut inițial că se teme să își facă vaccinul, dar e vorba doar de aroganța lui”, a spus Marcelo Rios (46 de ani), într-un interviu pentru La Tercera.

Marcelo Rios a fost unul din marii jucători ai anilor ’90, reușind să ajungă pe locul 1 ATP, în 1998. El a jucat o singură finală de Grand Slam, la Australian Open, unde a fost învins de Petr Korda. Deși a fost un jucător crescut pe zgură – a și câștigat turneele de la Roma sau Monte Carlo – la Roland Garros nu a trecut niciodată de faza sferturilor de finală.

Numărul 1 ATP joacă în turneul de la Monte Carlo

Novak Djokovic va reveni în competițiile oficiale, în această săptămână, la Monte Carlo. El a declarat că e încântat să evolueze pe zgura pe care a și câștigat de două ori, dar că acum doar „îmi testez motorul”.

Încă mă simt motivat să fiu în circuit şi să concurez cu tineri, să încerc să-i provoc pe cei mai buni jucători din lume pentru cele mai mari titluri. Sunt foarte încântat să fiu aici şi Monaco este acasă pentru mine de peste zece ani. Am aşteptat cu nerăbdare momentul în care voi fi din nou pe teren, aşa că acesta este cel mai bun loc în care aş putea începe.

Zgura este suprafaţa pe care am crescut în Serbia şi am jucat mulţi ani doar pe acestă suprafaţă. Din punct de vedere istoric, nu este suprafaţa mea cea mai de succes, dar am avut destule victorii pe zgură. Cea de la Roland Garros, de anul trecut, este încă proaspătă în memoria mea, aşa că încerc să folosesc asta ca inspiraţie pentru a începe sezonul pe zgură în cel mai bun mod posibil.

Înţeleg că probabil nu voi fi cel mai bun la începutul acestei săptămâni. Încă îmi testez motorul, ca să spun aşa, şi îmi construiesc jocul, aşa că va dura, evident, ceva timp, câteva meciuri pentru a intra cu adevărat în formă şi a găsi jocul competitiv de care am cu adevărat nevoie”, a declarat Djokovici, în conferinţa de presă dinaintea turneului, potrivit ATP.

Novak Djokovici (34 de ani) va evolua în Principat direct în turul al doilea, cu spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, locul 45 ATP. Sîrbul începe cea de-a 365-a săptămână în postura de lider mondial, record absolut pentru jucători.