Novak Djokovic a făcut anunțul. La ce turneu va reveni campionul sârb

Novak Djokovic a făcut anunțul. La ce turneu va reveni campionul sârb
Novak Djokovic va rata ambele turnee importante ce au loc în această lună în SUA, din cauza faptului că nu e vaccinat anti-Covid 19

Novak Djokovic a făcut anunțul. Campionul sârb a sperat până în ultima clipă că va putea să joace la turneele organizate în SUA în această lună, la Indian Wells și Miami. Sportivul nevaccinat anti-Covid 19 nu a primit, însă, permisiunea autorităților americane pentru a intra în țară. Novak Djokovic așteaptă acum următoarea ocazie care, cel mai probabil, va apărea în luna aprilie.

Novak Djokovic a făcut anunțul

Novak Djokovic a făcut anunțul. Deținătorul a 20 de trofee de Grand Slam a riscat mult când a decis să nu se vaccineze. Cel puțin în plan sportiv, câtă vreme majoritatea țărilor în care sunt organizate turnee solicită dovada vaccinării anti-Covid 19 pentru participarea la competiții.

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia, în ianuarie, din acest motiv. El nu și-a putut apăra titlul la Australian Open, apoi a pierdut și locul 1 ATP în fața rusului Daniil Medvedev.

Întrebat dacă este dispus să piardă trofee, inclusiv la competiții ca Roland Garros sau Wimbledon, sârbul a afirmat răspicat că va plăti acest preț, dacă va fi cazul.

„Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc. Pentru că principiile de luare a deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât de mult pot”, a adăugat Djokovic, pentru postul britanic BBC.

La ce turneu va reveni campionul sârb

Novak Djokovic a jucat doar la Dubai, în acest an, unde a fost eliminat în sferturile de finală. Ulterior, numele său a apărut pe tabloul principal al turneului ATP 1000 de la Indian Wells. Sârbul și-a aflat chiar și adversarul pe care urma să-l întâlnească în turul 2, unde era calificat direct.

Novak Djokovic a primit vestea, miercuri, că nu va putea juca la Indian Wells. De altfel, nicăieri în SUA, date fiind regulile sanitare existente în această țară. Sârbul însuși a anunțat acest lucru pe contul său de Twitter.

„Deși figuram automat pe lista pentru tragerile la sorți de la Indian Wells și Miami Open, știam că va fi puțin probabil să pot călători. CDC (n.r. – Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) a confirmat că reglementările nu se vor schimba, așa că nu voi putea juca în SUA. Mult succes celor care joacă în aceste turnee grozave”, a scris Djokovic pe rețeaua socială.

Ratează competițiile din SUA

Djokovic va rata, de asemenea, turneul Masters 1.000 de la Miami, programat tot luna aceasta. Dar, număruol 2 ATP a anunțat competiția unde se va reîntoarce pe terenul de joc.

„Novak va începe sezonul 2022 pe zgură la Monte Carlo, unde a câștigat de două ori titlul Masters 1.000, în 2013 şi 2015”, se poate citi într-o postare pe site-ul oficial al lui Djokovic.

Principatul Monaco, în care locuieşte Novak Djokovic, permite intrarea pe teritoriul său a călătorilor internaţionali care prezintă dovada recuperării după Covid-19 în ultimele şase luni. În plus, guvernul francez a anunţat suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului la data de 14 martie.

Acest lucru i-ar permite lui Novak Djokovic să participe în mai la turneul de la Roland Garros, ce va avea loc în perioda 22 mai – 5 iunie, a scris The Guardian. Mai mult, Marea Britanie pregătește la rândul său o relaxare a restricțiilor provocate de Covid-19, iar organizatorii de la Wimbledon intenționează să permită participarea tuturor jucătorilor, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.