Novak Djokovic bate recorduri chiar și când nu joacă. Ce performanță a atins campionul sârb după doar 3 meciuri jucate în 2022

Novak Djokovic bate recorduri chiar și când nu joacă. Ce performanță a atins campionul sârb după doar 3 meciuri jucate în 2022
Novak Djokovic a jucat doar 3 partide oficiale în 2022, el neparticipând la multe turnee din cauza statutului său de nevaccinat

Novak Djokovic bate recorduri chiar și când nu joacă. Campionul sârb a început dezastruos 2022, după ce a fost expulzat din Australia. El și-a menținut poziția contra vaccinării, astfel că n-a fost acceptat nici la alte turnee din circutiul ATP. Lucrurile păreau să devină teribile pentru cariera deținătorului a 20 de titluri de Grand Slam, în condițiile pandemiei și a regulilor sanitare impuse de majoritatea țărilor. Totuși, Novak Djokovic a reușit să atingă o performanță incredibilă chiar dacă nu a jucat decât 3 meciuri oficiale în acest an.

Novak Djokovic bate recorduri chiar și când nu joacă

Novak Djokovic bate recorduri chiar și când nu joacă. Campionul din Serbia a ratat Australian Open, din cauză că nu era vaccinat. El a fost exclus, ulterior, din majoritatea turneelor din programul circuitului profesionist, tocmai din cauza regulilor sanitare impuse de majoritatea țărilor.

Novak Djokovic nu a jucat decât 3 meciuri în 2022, toate în competiția ATP 500 din Dubai, unde a fost învins în sferturile de finală.

„Trebuie să respect regulile. De fiecare dată când mi se va permite să joc la un turneu, voi încerca să merg în țara respectivă și să o fac. Oricum, nu intenționam să joc un sezon întreg. Plănuiam să dau tot ce pot la turneele de Grand Slam și la câteva dintre cele Masters 1000. Acum, situația este diferită pentru mine, e clar. Nu am de ales. Voi merge și voi juca unde pot, de fiecare dată când voi avea această oportunitate”, a spus Novak Djokovic, înainte de turneul de la Dubai, conform gulfnews.com.

Ce performanță a atins campionul sârb după doar 3 meciuri jucate în 2022

Novak Djokovic pierduse și șefia clasamentului mondial, în fața rusului Daniil Medvedev. Iar cum Nole nu părea dornic să se vaccineze, perspectivele erau sumbre pentru cariera sa. Dar, și cu ceva baftă, sârbul a reușit să limiteze pierderile cauzate de neparticiparea la turnee.

După ce l-a depășit pe Djokovic timp de doar 3 săptămâni în ierarhia ATP, Daniil Medvedev a fost eliminat, succesiv, în turul 3 la Indian Wells și în sferturi la Miami. El a ratat ocazia de a acumula suficiente puncte pentru a păstra poziția de lider mondial.

Așa se face că Djokovic și-a reluat „tronul”, stabilind și un nou record. El a adunat nu mai puțin de 364 de săptămâni, în total, în fruntea tenisului masculin. Următorul, în acest top, este Roger Federer cu 301 săptămâni. Diferența față de Medvedev în ierarhia ATP este de doar 10 puncte, suficiente pentru ca Nole să fie numărul 1.

Novak Djokovic va reveni în turnee cu ocazia competiției de la Monte Carlo, ce are loc în perioada 9 – 17 aprilie. Principatul Monaco, în care locuieşte Novak Djokovic, permite intrarea pe teritoriul său a călătorilor internaţionali care prezintă dovada recuperării după Covid-19 în ultimele şase luni.

În plus, guvernul francez a anunţat suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului la data de 14 martie. Acest lucru i-ar permite lui Novak Djokovic să participe în mai la turneul de la Roland Garros, ce va avea loc în perioada 22 mai – 5 iunie. În schimb, Daniil Medvedev a anunațt că va absenta două luni, din cauza unei hernii, lucru ce îl va favoriza, finalmente, tot pe Djokovic.