Nouă lovitură dură pentru Andrew după ce Regina Elisabeta i-a luat titlurile. Ce s-a mai întâmplat acum

Nouă lovitură dură pentru Andrew după ce Regina Elisabeta i-a luat titlurile. Ce s-a mai întâmplat acum
Căderea prințului Andrew și efectele scandalului sexual

În aceste zile Casa Regală este pusă sub presiune, după ce fostul Prinț Andrew a fost acuzat de agresiune sexuală. Copilul favorit al reginei, este asediat de presă în așteptarea unei hotărâri judecătorești critice. Cu toate astea, nu este primul membru al familiei regale prins într-un scandal de proporții. A fost un pilot de elicopter și un erou de război, care a captivat milioane de britanici în timpul războiului din Insulele Falkland. Observatorilor regali le plăcea să spună că era favoritul mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Astăzi, însă, a ajuns în disgrațiile reginei, și fără titlu.

Căderea prințului Andrew și efectele scandalului sexual

În timp ce regina Elisabeta a II-a se pregătește să marcheze anul acesta 70 de ani pe tronul Marii Britanii, un caz de abuz sexual la un tribunal din Manhattan, în care este implicat fiul ei, ar putea însemna și mai multă agitație pentru familia regală. După ce un judecător din New York a decis că un proces civil împotriva prințului poate merge mai departe, acesta a fost deposedat de titlurile sale militare, decizia venind din partea Casei Regale, în intenția de a se distanța de tot acest tăvălug.

În afară de retragerea titlurilor, presa britanică vorbește și de decizia de a retrage o placă care marca inaugurarea unei secții de poliție de către ducele de York, prințul Andrew. Conform BBC, placa, scoasă de poliția din Devon și Cornwall, se afla la secția din Torquay din 2001.

Prințul Andrew, în vârstă de 61 de ani, stârnește infamie și repulsie la nivel mondial din cauza acuzațiilor potrivit cărora ar fi violat o adolescentă în 2001. Prințul a negat în mod repetat acuzațiile. Dar săptămâna aceasta, viața sa regală a fost distrusă iremediabil după ce un judecător federal din Manhattan a decis că un proces civil legat de acuzațiile de abuz sexual poate continua.

Reacția de la Palatul Buckingham

Reacția de la Palatul Buckingham a fost promptă și punitivă. Regina, în vârstă de 95 de ani, l-a deposedat pe acesta de titlurile militare și de patronajul regal. De acum înainte, prințul nu va mai folosi titlul „Alteța Sa Regală”, un simbol al statutului său de membru senior al familiei regale.

The Sun, un tabloid britanic popular, a rezumat situația: Prințul Andrew a fost „efectiv alungat”. Asupra cazului planează prietenia prințului cu fostul finanțist și infractor sexual condamnat Jeffrey Epstein, despre care cea care l-a acuzat, Virginia Giuffre, a afirmat că a traficat-o către prinț. Epstein s-a sinucis în închisoare în 2019.

Conturile de pe rețelele sociale ale prințului închise

Ca urmare a scandalului extrem de mediatizat, fostul Prinț Andrew a decis să-și închidă toate conturile de pe rețelele de socializare, în acest fel înțelegând să se retragă din lumina reflectoarelor. Cazul a zguduit profund familia regală, deja lovită de scandaluri și de plecarea prințului Harry și a soției sale, Meghan.

Momentul cu greu ar putea fi mai prost ales. Regina Elisabeta este pe cale să sărbătorească în acest an cea de-a 70-a aniversare pe tron. Iar monarhia, simbolul și unificatorul unei națiuni, a căutat să își lustruiască și să își reînnoiască brandul pentru generațiile viitoare.

Prințul Andrew așteaptă decizia judecătorilor

În timp ce așteaptă decizia unui judecător din New York, Lewis Kaplan, în cazul de agresiune sexuală intentat de Virginia Giuffre, prințul se află în poziția de a încerca să se sustragă instanței cu ajutorul unui acord secret de reducere la tăcere încheiat de regretatul său prieten și condamnat pentru agresiune sexuală, Jeffrey Epstein.

Acordul, semnat în 2009, prevedea că, în schimbul plății a 500.000 de dolari, Giuffre, care pe atunci își folosea numele de fată Roberts, „va elibera … și va achita pentru totdeauna … a doua parte și orice altă persoană sau entitate care ar fi putut fi inclusă ca potențial acuzat … de toate, și de orice fel de, acțiuni și acțiuni ale Virginiei Roberts, inclusiv cele de stat sau federale, cauză și cauze de acțiune”.

Virginia Giuffre a fost traficată de Epstein și Ghislaine Maxwell

Giuffre susține că, în 2001, când avea 17 ani, a fost traficată de Jeffrey Epstein și de prietena sa, Ghislaine Maxwell, pentru a face sex cu prințul în trei ocazii. O dată în casa lui Maxwell din Belgravia, unde a fost făcută celebra fotografie în care apare cu mâna prințului, pe atunci în vârstă de 42 de ani, în jurul taliei sale, a doua oară la conacul lui Epstein din New York și, în cele din urmă, pe insula privată a lui Epstein, Little St James din Insulele Virgine americane, împreună cu un grup de alte fete.

Prințul neagă toate acuzațiile și spune că nu-și amintește să o fi întâlnit vreodată pe Giuffre. Avocații prințului au adoptat o abordare agresivă pentru a-și proteja clientul. Ei au susținut mai întâi că citația în instanță nu a fost notificată în mod corespunzător, apoi au încercat să obțină respingerea cazului pe motiv că Giuffre nu locuiește în SUA.

Acum, ei încearcă să obțină salvarea clientului lor, având în vedere faptul sumbru că acesta se califică drept un potențial inculpat în orice caz de abuz sexual legat de Epstein. Cu alte cuvinte, se pare că posibila sa vinovăție este folosită drept apărare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI