Naționala Spaniei, criticată dur în presă după eliminarea din optimile Campionatului Mondial. „Jocul cu o mie de pase s-a izbit de un perete”. Luis Enrique, întrebat dacă își dă demisia

Naționala Spaniei, criticată dur în presă după eliminarea din optimile Campionatului Mondial. „Jocul cu o mie de pase s-a izbit de un perete”. Luis Enrique, întrebat dacă își dă demisia

Este o zi tristă pentru fotbalul din Spania. Echipa națională a spus „adio” Campionatului Mondial de Fotbal, după meci dramatic, pierdut în fața Marocului. Presa iberică a pus tunurile pe jucători, iar selecționerul Luis Enrique dacă mai are de gând să rămână pe banca primei reprezentative.

Naționala Spaniei, criticată dur în presă după ce a fost eliminată de Maroc

Spaniolii așteptau să-și vadă naționala în finala Campionatului Mondial de Fotbal, dar echipa pregătită de Luis Enrique s-a oprit în optimi. Maroc a ținut piept jucătorilor iberici 120 de minute și s-a calificat după lovituri de departajare. Toți cei trei jucători spanioli care au executat de la 11 metri au ratat. Asta deși selecționerul le-a spus că anul acesta să execute o mie de penalty-uri.

AS a reacționat foarte dur după această eliminare. Jurnaliștii au criticat jocul echipei naționale.

„Spania moare ca în Rusia! Jocul cu o mie de pase s-a izbit de un perete. La Roja a jucat prost. Ne-am lovit de un zid! Așa cum era de așteptat, Maroc s-a retras în apărare și n-a oferit spații. Era un scenariu planificat, pe care nu putea să-l schimbe nici Luis Enrique, nici Walid Regragui. Soler și Busquets au transformat totul într-un chin care s-a încheiat cu penalty-ul transformat de Achraf. A fost sfârșitul. Un final greu”, a scris AS.

Mundo Deportivo a scris: „Spania spune «la revedere» la penalty-uri, Marocul face istorie”. „Incredibil! Spania nu a fost în stare să înscrie nicio lovitură de departajare şi iese din nou din optimile de finală la Mondial. Elevii lui Luis Enrique au fost mai buni în timpul regulamentar, dar… sunt eliminaţi”.

„Spania moare la penalty-uri! Ratează trei lovituri de departajare şi e eliminată în optimile de finală”, a notat şi Sport, pe prima pagină.

Luis Enrique a fost întrebat dacă mai rămâne la echipa națională

Se anunță zile grele pentru Luis Enrique. Selecționerul a fost întrebat la conferința de presă dacă are de gând să-și dea demisia.

„Săptămâna viitoare o să discutăm despre viitorul meu și vom vorbi, acum nu este momentul potrivit. Eu sunt cel responsabil. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost vina mea. Îmi asum întreaga responsabilitate. Vreau să le cer scuze fanilor… Săptămâna viitoare vom vorbi despre viitorul meu.

Mi-ar plăcea să-mi continui toată viața în echipa națională, dar trebuie să mă gândesc și să reflectez la ceea ce este mai bine pentru mine și pentru Spania, dar acum nu este momentul”, a spus antrenorul reprezentativei iberice.

Jurnaliștii de la ESPN au dezvăluit că înaintea Campionatului Mondial, Luis Enrique le-a spus jucătorilor să bată câte 1,000 de lovituri de la 11 metri. În duelul cu Maroc, trei jucători au ratat de la „punctul cu var”.

Urmăriți Playtech.ro și pe