Moment uluitor la Campionatul Mondial de Fotbal. Spania a fost eliminată în optimi de Maroc, după un meci dramatic. „Cum se zice blestem în germană?”

Moment uluitor la Campionatul Mondial de Fotbal. Spania a fost eliminată în optimi de Maroc, după un meci dramatic. „Cum se zice blestem în germană?”

Surpriză uriașă la Campionatul Mondial de Fotbal. Naționala Spaniei, una dintre favoritele la titlu, a fost eliminată în optimi de reprezentativa din Maroc, după un meci decis în urma loviturilor de departajare. Portarul african Bono a fost eroul confruntării.

Spania, eliminată de Maroc la penalty-uri

Spania – Maroc a fost primul meci al zilei de la Campionatul Mondial de Fotbal, în optimile competiției. Naționala iberică, marea favorită a confruntării și una dintre pretendentele la titlu, a avut și mingea, și ocaziile, dar nu a reușit să-și pună valoare calitatea din compartimentul ofensiv.

Gavi a ratat cea mai mare situație și a trimis balonul în bară. După 120 de minute, cele două formații se aflau la egalitate 0-0. S-a ajuns la lovituri de departajare, unde spaniolii s-au pierdut cu firea, iar Soler, Sarabia și experimentatul Busquet nu au reușit să-l învingă pe Bono, eroul partidei și al naționalei africane.

La finalul partidei jucătorii marocani s-au pus în genunchi și au sărutat gazonul. Gestul este cunoscut drept „Sajdah Al Shukr: „închinare pentru recunoștință”. El este practicat în religia musulmană atât după o calamitate, dar și după o reușită considerată drept o „binecuvântare”.

Maroc este a patra națională de pe continentul african care ajunge în sferturi la o cupă mondială de fotbal, după Camerun în 1990, Senegal în 2002 și Ghana în 2010, potrivit OptaJoe.

„Eu le-am dat temă jucătorilor să exerseze penalty-urile la cluburi încă de acum un an! Le-am zis să bată cel puțin câte 1.000. Pe asta n-o poți antrena. Dar cu rutina de la antrenament îți este mai ușor. Eu cred că loviturile astea de la 11 metri nu țin doar de noroc”, spunea selecționerul Spaniei înaintea turneului final din Qatar.

Mihai Stoica, replică ironică după eliminarea Spaniei

Mihai Stoica a reacționat imediat pe rețelele sociale. „Cum se zice blestem în germană?”, a fost mesajul managerului FCSB, aluzie la momentul din ultimul meci al grupei când Spania a fost învinsă de Japonia și Germania a fost eliminată de la turneul final. S-a spus imediat că spaniolii nu au forțat prea tare pentru că înfrângerea le-ar fi adus un culoar mai ușor și i-ar fi ajutat să evite un meci cu Brazilia. Iar acum, „Furia Roja” a spus „adio” mondialului!

Gavi, întrecut de marele Pele

Gavi a început partida pe teren și a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din istorie titular în rundele eliminatorii de la Cupa Mondială. Fotbalistul lui FC Barcelona are 18 ani și 123 de zile și este întrecut doar de Pele. Fostul star brazilian, de trei ori campion mondial, a obținut prima sa titularizare din rundele eliminatorii ale ediției din 1958 chiar în finala cu Suedia. Avea atunci 17 ani și 249 de zile.

Gavi, unul dintre cei mai tineri marcatori de la Cupa Mondială
Pele (17 ani și 239 de zile), la CM 1958, pentru Brazilia, împotriva Țării Galilor.
Manuel Rosas (18 ani și 93 de zile), la CM 1930, pentru Mexic, împotriva Argentinei.
Gavi (18 ani și 110 zile), la CM 2022, pentru Spania, împotriva celor din Costa Rica.
Michael Owen (18 ani și 190 de zile), la CM 1998, pentru Anglia, împotriva României.
Nicolae Kovacs (18 ani și 197 de zile), la CM 1930, pentru România, împotriva lui Peru.
Dmitry Sychev (18 ani și 231 de zile), la CM 2002, pentru Rusia, împotriva Belgiei.
Lionel Messi (18 ani și 357 de zile), la CM 2006, pentru Argentina, împotriva Serbiei.

Urmăriți Playtech.ro și pe