Nadia Comăneci împlinește 60 de ani. La ce aparate ar mai concura și acum „Zeița de la Montreal” VIDEO

Nadia Comăneci împlinește 60 de ani. La ce aparate ar mai concura și acum „Zeița de la Montreal” VIDEO
Nadia Comăneci împlinește 60 de ani. La ce aparate ar mai concura și acum „Zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci împlinește 60 de ani. A cucerit lumea definitiv la Olimpiada de la Montreal, în 1976, când a obținut primul 10 absolut la Jocurile Olimpice. Evoluția sa a luat prin surprindere și tabela electronică de marcaj, ce a afișat nota 1.00, nefiind setată pentru perfecțiunea Nadiei. A cucerit 5 titluri olimpice și a făcut ca istoria gimnasticii, a sportului, să se rescrie după apariția ei. Astăzi, 12 noiembrie, cea supranumită „Zeița de la Montreal” împlinește 60 de ani.

Nadia Comăneci împlinește 60 de ani

Nadia Comăneci împlinește 60 de ani. Considerată de mulți drept cea mai mare gimnastă din istorie, Nadia Comăneci a rescris destinul acestui sport începând cu Olimpiada de la Montreal, în 1976. A obținut nu una, ci șapte note de 10 la acea ediție. Inclusiv pe prima din odiseea Jocurilor Olimpice. A dat peste cap tabela de punctaj ce nu era programată să arate nota perfecțiunii și care a indicat faimosul 1.00. A cucerit, în total, 5 titluri olimpice, dar și primele medalii de aur la Mondiale, la individual compus și pe echipe, din istoria gimnasticii românești.

Nadia Comăneci a fost decorată, astăzi, prin decret prezidențial, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer. Cea supranumită „Zeița de la Montreal” a postat pe conturile de socializare un mesaj pentru toți cei care au felicitat-o de ziua ei.

Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru urările de ziua mea de naştere în această zi de 12 noiembrie, în care am ajuns la o anumită vârstă. Vă mulţumesc din nou! Vă urez toate cele bune!”, a spus Nadia în mesajul său.

La ce aparate ar mai concura și acum „Zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci s-a stabilit în SUA unde este căsătorită, din 1996, cu fostul mare gimnast american, Bart Conner. Cei doi au un fiu, Dylan. Dar Nadia consideră că, indiferent unde stă ori călătorește ea,  tot România este „acasă”.

Pentru mine, România este acasă, oriunde m-aș afla. Mama, fratele si restul familiei mele sunt în România, mulți prieteni dragi, de asemenea. Vorbesc foarte des cu ei la telefon, inclusiv prin apeluri video. Sunt la curent cu ce se întâmplă în țară, și nu doar pe plan sportiv. Mi-e dor să mă întorc acasă, dar deocamdată avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi de aici, din Oklahoma, și din țară”, a declarat marea campioană pentru GSP.

Nadia Comăneci a împărtășit și câteva din secretele formei sale fizice de invidiat. Marea campioană face sport în fiecare zi și are o dietă sănătoasă, chiar dacă, cel puțin de sărbători, mai „scapă” și către bucatele tradiționale românești.

„ De sărbători mă mai răsfăț și eu”

Mănânc echilibrat, cel mai mult îmi place peștele, alături de legume gratinate sau piure de legume. De sărbători mă mai răsfăț și eu cu anumite produse culinare, mai ales că pregătesc și feluri de mâncare tradițional românești, cum sunt sarmalele adaptate în care folosesc carne de curcan, spre exemplu”, a explicat Nadia Comăneci publicației citate.

Întrebată la ce aparate ar mai vrea să evolueze dacă ar mai concura într-o competiție de gimnastică, Nadia n-a stat pe gânduri.

Dacă aș mai participa astăzi într-o competiție, ca o provocare, aș concura la paralele și la bârnă. De altfel, și acum îmi place să mă urc pe bârnă, iar paralelele rămân aparatul meu preferat din gimnastica artistică”, a mai spus Nadia Comăneci., cea care a schimbat istoria, regulile și, ulterior, însuși sistemul de notare, ale acestui sport.