Murături cu apă fiartă. Secretul să se mențină tari și crocante toată iarna

Murături cu apă fiartă. Secretul să se mențină tari și crocante toată iarna
Nimănui nu-i plac murăturile moi!

Atunci când gospodinele vor să pregătească pentru iarnă murături, au mai multe variante. Una dintre ele implică murături cu apă fiartă. Prepararea murăturilor de casă o artă. Întrebați  orice gospodină care face murături și probabil că vă va spune despre o rețetă moștenită și transmisă de generații întregi. Există o  rețetă simplă pentru murături cu apă fiartă. Noi vă spunem și secretul să se mențină tari și crocante toată iarna!

Nimănui nu-i plac murăturile moi!

Este o problemă care le chinuie pe gospodinele care fac murături de secole. Cum găsești o rețetă care să rezulte în murături perfect crocante, cu acel „crocant” foarte căutat atunci când iei o mușcătură?

În trecut, când gospodinele se apucau să-și fac murăturile de casă, cei din jur ridicau întotdeauna precaut o sprânceană și spuneau pe un ton întrebător: „Vor fi murături crocante, nu?”.

Dar, gospodinelor experimentate nu le-a luat mult timp să descopere care este secretul să se mențină murăturile tari și crocante toată iarna. Au încercat tot felul de lucruri și au avut rezultate mixte.

Și, ca în orice altceva, dacă vorbești cu oameni diferiți, vei primi răspunsuri diferite. În căutarea rețetei supreme de murături crocante, au apărut și o serie de mici trucuri.

Vezi și: Ce oţet se pune la murături, de fapt. Greşeala uriaşă pe care o fac toate gospodinele

Cum să faci murături cu apă fiartă?

Primul pas pe care orice gospodină îl va face, este să spele toate legumele ce vor fi pregătite pentru iarnă. Deci, primul pas este spălarea acestora foarte bine.

Mergând mai departe, pentru a avea murături crocante, este să folosim ingredientul minune. O să vă întrebați care este acesta?

Păi, e foarte simplu. Răspunsul poate fi banal, dar este extrem de important. Ingredientul minune este apa. Așa vei face murături cu apă fiartă, și vor fi și crocante la iarnă.

De fapt, secretul să se mențină tari și crocante toată iarna, este ca legumele să fie opărite foarte bine. Înainte de a steriliza viitoarele legume, este important să le opărim.

În apa clocotită poți să adaugi, sau nu, și sare. În timpul acestui proces, va trebui să folosești apă curată, dacă ești la țară folosește apa din fântână, pe care o dai în clocot.

Legumele vor trebui menținute în apa clocotită până vezi că se îndoaie puțin. Odată opărite, le scoți și le răcești tot cu apă, dar de data asta rece. O altă recomandare a gospodinelor este să nu folosiți apa clocotită la saramura în care le veți pune în borcane. Folosiți altă apă.

Concluzie

Acum că ai aflat cum să faci murături cu apă fiartă, și care este secretul să se mențină tari și crocante toată iarna, este cazul să treci la treabă. Suntem în sezonul de pregătire pentru iarnă a murăturilor, așa că spor la bucătărie!