17 nov. 2021 | 12:30

Temperatura optimă la care trebuie să lași varza pentru murare. Ce secret, așa se acrește cel mai bine

Utile
Temperatura optimă la care trebuie să lași varza pentru murare. Ce secret, așa se acrește cel mai bine
Fiecare dintre noi are rețetele preferate de varză murată

Deși unii oameni pot avea o aversiune față de murături, murarea alimentelor este una dintre cele mai gustoase. În același timp este una din cele mai simple modalități de a păstra fructele și legumele pentru perioade lungi de timp. Să înveți cum să pui varza la murat nu face excepție. Legumele murate sunt crocante, picante și suculente. Există și câteva secrete pentru gospodine cum să aibă o varză murată de excepție.

Secretele din bucătărie pentru o varză murată de excepție

Varza murată și alte rețete de varză murată funcționează bine ca garnitură, aperitiv, condiment sau ca o gustare vegană sănătoasă. Lucrul grozav la rețetele de varză murată este că sunt atât de versatile. Adăugarea de noi ingrediente modifică drastic aroma și vă permite să experimentați în bucătărie.

Fie că aveți varză mov, Napa, verde sau orice alt tip de varză, ajungeți să o conservați rapid. Mai mult, o căpățână de varză produce aproximativ nouă căni de produs. Câteva ore în bucătărie vă lasă cu o rezervă masivă de varză murată și, în funcție de modul în care alegeți să o conservați, durează până la doi ani.

Rețetele noastre preferate de varză murată. Atenție varza se poate strica

Știm cu toții că există metode standard de a depozita varza și de a o păstra conservată. Este important să alegeți cea mai proaspătă varză înainte de a încerca să o puneți la murat sau să o păstrați într-un alt mod.

Se poate strica varza? Din păcate, da. Toate produsele se strică dacă nu sunt conservate corespunzător. Fie că alegeți să congelați varza tocată, să o puneți la conservă sau să o puneți la murat, asigurați-vă că varza nu prezintă semne de stricare. Deși toate acestea sunt opțiuni fantastice, credem că a învăța despre rețetele de varză murată este cea mai bună alegere.

Cum se pune varza la murat

Murarea alimentelor este o tehnică culinară întâlnită peste tot în lume. Probabil că sunteți cel mai familiarizați cu murăturile tradiționale făcute din castraveți. Dar există numeroase alte rețete pe care oamenii le fac mereu și mereu, cum ar fi okra murată rapid.

Există două tipuri de murături. Primul este cel mai comun, care presupune murarea alimentelor în oțet sau în alți acizi puternici, ceea ce face dificilă supraviețuirea bacteriilor. Cealaltă categorie de murături înmoaie alimentele într-o saramură sărată și încurajează bacteriile sănătoase, numită fermentare. Procesul de fermentare stimulează creșterea bacteriilor bune, ținând la distanță bacteriile dăunătoare care ne îmbolnăvesc.

Murarea este o tehnică străveche care funcționează de mii de ani. Aceasta i-a ajutat pe oameni să stocheze un surplus de alimente pentru a supraviețui iernilor lungi și aspre și altor vremuri de nevoie. Decaparea schimbă gustul și textura unui ingredient și provoacă o explozie de arome în rândul culturilor din întreaga lume.

Temperatura optimă pentru varza murată

Murarea verzei depinde foarte mult de temperatură. Murarea rapidă a verzei are loc la  25°C. La această temperatură, varza devine acră după aproximativ 7 zile. La fiecare grad sub cele 25°C se adaugă cel puțin două zile la timpul nominal de murare.

Astfel, la 20°C varza se va mura în 7 zile + 5*2 = 17 zile. Temperatura optimă de murare este de 18°C, varza devenind acră după aproximativ 21 de zile, mai exact 3 săptămâni.

Varză murată rapid

Prepararea de varză murată rapidă este, de obicei, rețeta la care apelează bucătarii de acasă. Acest proces este ușor și necesită un timp minim de macerare înainte de a le consuma. Pentru cei care nu doresc să păstreze murăturile în frigider, respectarea indicațiilor de bază pentru conservarea verzei este o altă modalitate de a păstra varza proaspătă timp de până la un an.

Pentru modul de păstrare a verzei în frigider după murături, tăiați varza roșie în panglici sau mărunțiți-o pe o răzătoare de brânză. Puneți varza deoparte și aduceți apa la fierbere într-o cratiță.

Se adaugă zahărul, sarea, oțetul, frunzele de dafin și varza tăiată în amestecul de oțet care fierbe și se amestecă timp de două minute. Se toarnă varza într-un borcan de sticlă și se fixează capacul. Lăsați varza să se răcească în frigider timp de 24 de ore înainte de a o consuma peste hot dog sau alte mâncăruri preferate.

Cum se prepară un amestec de varză murată

Credem că unul dintre cele mai bune moduri de a face o rețetă de varză murată este să incluzi și alte legume. Adăugarea verzei la morcovi și ceapă murată încorporează multe arome și adaugă și mai multă nutriție la o masă.

Amestecați varza, ceapa, morcovii și cățeii de usturoi într-un castron mare. Împărțiți-le în mod egal în borcane de conserve sterilizate. Combinați oțetul, zahărul, semințele de țelină și sarea într-o cratiță și aduceți-le la fierbere.

Turnați lichidul clocotit peste legume și lăsați-le să stea timp de 30 de minute la temperatura camerei. Acoperiți borcanele cu un capac și dați-le la rece în frigider pentru o perioadă de până la o lună.

Varză murată experimentală

Deși există nenumărate combinații de arome pe care le puteți testa, majoritatea rețetelor de varză murată au aceiași pași și ingrediente. Atâta timp cât aveți un acid sau sare, murarea verzei este posibilă.

Chiar și textura verzei murate este reglabilă. Pentru o varză mai moale, fierbeți-o cu amestecul de oțet timp de câteva minute, până când este delicată. Nu vă fie teamă să o luați razna în bucătărie. La urma urmei, pentru asta este făcută.

Odată ce vei ști cum să pui varza la murat, suntem siguri că nu te vei mai putea opri. Varza murată rapid este strălucitoare, picantă și adaugă o crocantă de neuitat mâncărurilor noastre preferate.

Concluzie

Există o mulțime de tehnici de a mura varza, iar găsirea celei preferate necesită doar puțin timp petrecut în bucătărie. Așa că, dacă țineți cont de temperatura optimă, și de sfaturile nouastre, veți avea o varză murată de calitate. Baftă la gătit!

PlaySport
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescsu
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Stirile PROTV
Un bărbat a primit o factură la telefon de 134.000 de euro după ce și-a petrecut vacanța într-o țară din Europa
Romania TV
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Capital.ro
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
EVZ.ro
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Adevarul
O româncă se judecă de zece ani cu Elon Musk. Inițialele numelui său sunt pe acumulatorii mașinilor Tesla Model S
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani să se întâmple
Capital.ro
Recalculare pensie 2024. Lista veniturilor luate în calcul pentru cadrele didactice | Explicaţii de la Inspectoratul Școlar
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
BANI pentru ANGAJAȚI. MILIOANE de români PRIMESC în curând MĂRIREA
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro