Deși unii oameni pot avea o aversiune față de murături, murarea alimentelor este una dintre cele mai gustoase. În același timp este una din cele mai simple modalități de a păstra fructele și legumele pentru perioade lungi de timp. Să înveți cum să pui varza la murat nu face excepție. Legumele murate sunt crocante, picante și suculente. Există și câteva secrete pentru gospodine cum să aibă o varză murată de excepție.
Varza murată și alte rețete de varză murată funcționează bine ca garnitură, aperitiv, condiment sau ca o gustare vegană sănătoasă. Lucrul grozav la rețetele de varză murată este că sunt atât de versatile. Adăugarea de noi ingrediente modifică drastic aroma și vă permite să experimentați în bucătărie.
Fie că aveți varză mov, Napa, verde sau orice alt tip de varză, ajungeți să o conservați rapid. Mai mult, o căpățână de varză produce aproximativ nouă căni de produs. Câteva ore în bucătărie vă lasă cu o rezervă masivă de varză murată și, în funcție de modul în care alegeți să o conservați, durează până la doi ani.
Știm cu toții că există metode standard de a depozita varza și de a o păstra conservată. Este important să alegeți cea mai proaspătă varză înainte de a încerca să o puneți la murat sau să o păstrați într-un alt mod.
Se poate strica varza? Din păcate, da. Toate produsele se strică dacă nu sunt conservate corespunzător. Fie că alegeți să congelați varza tocată, să o puneți la conservă sau să o puneți la murat, asigurați-vă că varza nu prezintă semne de stricare. Deși toate acestea sunt opțiuni fantastice, credem că a învăța despre rețetele de varză murată este cea mai bună alegere.
Murarea alimentelor este o tehnică culinară întâlnită peste tot în lume. Probabil că sunteți cel mai familiarizați cu murăturile tradiționale făcute din castraveți. Dar există numeroase alte rețete pe care oamenii le fac mereu și mereu, cum ar fi okra murată rapid.
Există două tipuri de murături. Primul este cel mai comun, care presupune murarea alimentelor în oțet sau în alți acizi puternici, ceea ce face dificilă supraviețuirea bacteriilor. Cealaltă categorie de murături înmoaie alimentele într-o saramură sărată și încurajează bacteriile sănătoase, numită fermentare. Procesul de fermentare stimulează creșterea bacteriilor bune, ținând la distanță bacteriile dăunătoare care ne îmbolnăvesc.
Murarea este o tehnică străveche care funcționează de mii de ani. Aceasta i-a ajutat pe oameni să stocheze un surplus de alimente pentru a supraviețui iernilor lungi și aspre și altor vremuri de nevoie. Decaparea schimbă gustul și textura unui ingredient și provoacă o explozie de arome în rândul culturilor din întreaga lume.
Murarea verzei depinde foarte mult de temperatură. Murarea rapidă a verzei are loc la 25°C. La această temperatură, varza devine acră după aproximativ 7 zile. La fiecare grad sub cele 25°C se adaugă cel puțin două zile la timpul nominal de murare.
Astfel, la 20°C varza se va mura în 7 zile + 5*2 = 17 zile. Temperatura optimă de murare este de 18°C, varza devenind acră după aproximativ 21 de zile, mai exact 3 săptămâni.
Prepararea de varză murată rapidă este, de obicei, rețeta la care apelează bucătarii de acasă. Acest proces este ușor și necesită un timp minim de macerare înainte de a le consuma. Pentru cei care nu doresc să păstreze murăturile în frigider, respectarea indicațiilor de bază pentru conservarea verzei este o altă modalitate de a păstra varza proaspătă timp de până la un an.
Pentru modul de păstrare a verzei în frigider după murături, tăiați varza roșie în panglici sau mărunțiți-o pe o răzătoare de brânză. Puneți varza deoparte și aduceți apa la fierbere într-o cratiță.
Se adaugă zahărul, sarea, oțetul, frunzele de dafin și varza tăiată în amestecul de oțet care fierbe și se amestecă timp de două minute. Se toarnă varza într-un borcan de sticlă și se fixează capacul. Lăsați varza să se răcească în frigider timp de 24 de ore înainte de a o consuma peste hot dog sau alte mâncăruri preferate.
Credem că unul dintre cele mai bune moduri de a face o rețetă de varză murată este să incluzi și alte legume. Adăugarea verzei la morcovi și ceapă murată încorporează multe arome și adaugă și mai multă nutriție la o masă.
Amestecați varza, ceapa, morcovii și cățeii de usturoi într-un castron mare. Împărțiți-le în mod egal în borcane de conserve sterilizate. Combinați oțetul, zahărul, semințele de țelină și sarea într-o cratiță și aduceți-le la fierbere.
Turnați lichidul clocotit peste legume și lăsați-le să stea timp de 30 de minute la temperatura camerei. Acoperiți borcanele cu un capac și dați-le la rece în frigider pentru o perioadă de până la o lună.
Deși există nenumărate combinații de arome pe care le puteți testa, majoritatea rețetelor de varză murată au aceiași pași și ingrediente. Atâta timp cât aveți un acid sau sare, murarea verzei este posibilă.
Chiar și textura verzei murate este reglabilă. Pentru o varză mai moale, fierbeți-o cu amestecul de oțet timp de câteva minute, până când este delicată. Nu vă fie teamă să o luați razna în bucătărie. La urma urmei, pentru asta este făcută.
Odată ce vei ști cum să pui varza la murat, suntem siguri că nu te vei mai putea opri. Varza murată rapid este strălucitoare, picantă și adaugă o crocantă de neuitat mâncărurilor noastre preferate.
Există o mulțime de tehnici de a mura varza, iar găsirea celei preferate necesită doar puțin timp petrecut în bucătărie. Așa că, dacă țineți cont de temperatura optimă, și de sfaturile nouastre, veți avea o varză murată de calitate. Baftă la gătit!