De ce există o bucată de plastic în cutiile de pizza. Poate că și tu ai observat asta la unele cutii de pizza, dar puțini știu să folosească acel accesoriu. Dar acea bucată de plastic pusă în cutiile de pizza are un rol util. Și mulți tind să creadă că accesoriul este adăugat pentru a împiedica pizza să se lipească de capacul cutiei de carton, dar realitatea este cu totul alta.
Când mai comanzi pizza acasă încearcă să acorzi mai multă atenție accesoriului amintit. Acea bucată de plastic din cutiile de pizza nu este pusă acolo din greșeală, ci cu un scop precis, așa cum s-a dezvăluit într-un clip devenit viral pe Tik Tok. Nu este deci inutilă acea bucată de plastic, ci are mai multe întrebuințări.
Ajută ca blatul de pizza să nu se lipească pe interior de capacul cutiei, fapt util mai ales când ți se livrează mai multe cutii de pizza suprapuse. Apoi, accesoriul din plastic este util și când începi să savurezi conținutul gustos. Numit Spațiator” sau ”Pizza saver”, accesoriul te ajută să separi feliile de pizza, după cum arată un utilizator pe Tik Tok, care face o demonstrație în acest sens.
Folosind acest accesoriu, feliile de pizza se vor desprinde bine, astfel încât să nu te murdărești pe mâini atunci când rupi o felie de pizza, deși ea este tăiată în prealabil. În plus, metoda este una simplă și igienică, întrucât nu e nevoie să atingi feliile vecine ca să servești bucata de pizza.
Știai că pizza bate hamburgerul în cursa pentru topul celor mai consumate alimente de pe planetă? Originar din Italia, acest preparat s-a răspândit cu succes în întreaga lume datorită preparării relativ ușoare și a comodității consumului.
Peste 5.000 de milioane de pizza sunt vândute în prezent în întreaga lume. Dacă luăm în calcul că 20% dintre restaurantele de pe planetă sunt pizzerii, vom obține în medie 55 de cutii de pizza – vândute pe pizzerie pe zi.
Doar Pizza Hut are 12.500 de locații răspândite pe tot globul. La aceasta trebuie să adăugăm tot felul de francize și spații de unitate.
Pizza este preromană, cel puțin în ce privește conceperea ei. Se știe că etruscii, strămoșii romanilor, mâncau deja pâine coaptă, umplută cu brânză și miere. Totuși, pentru ca invenția să se perfecționeze și aluatul să prindă contur, a lipsit colaborarea lui Columb, care a readus roșia din America, adevărata bază de gust a pizza napolitană care se mânca pe străzile acestui oraș în secolul al XVIII-lea.