Trucuri geniale pentru a încălzi pizza. Românii nu prea știu aceste metode inedite

Trucuri geniale pentru a încălzi pizza. Românii nu prea știu aceste metode inedite
Trucuri geniale pentru a încălzi pizza rapid

Mulți oameni adoră pizza pentru că este pe gustul lor, dar și pentru că este un preparat practic ce poate fi comandat de oriunde sau gătit ușor acasă. Cum poți să o reîncălzești și să o consumi cu la fel de multă plăcere ca prima oară?

Ccum să încălzești pizza: trucuri utile

Pizza este un preparat tradițional italian, dar deja de zeci de ani buni a devenit unul din cele mai consumate feluri de mâncare în întreaga lume. Pizzeriile profită de numărul mare de clienți care abordează acest fel și continuă să schimbe rețete.

Iată că cei care comandă la domiciliu sau gătesc ei pizza poate exagerează cu cantitățile când vine vorba despre un prânz sau o cină alături de prieteni. Nu trebuie să te gândești să arunci bucățile rămase pentru că ele chiar și reîncălzite pot fi la fel de gustoase ca mâncarea abia ieșită din cuptor.

Trebuie să ai în vedere faptul că nu e recomandat să uiți de ea pe masă, pentru că totuși trebuie depozitată într-un fel. E potrivit să o bagi la frigider acoperită cu foaie de pergament pentru a nu se usca de tot. Un alt truc ce te ajută în această direcție este să uzi puțin marginile feliilor înainte de a le băga a doua oară la cuptor.

În modul acesta ea va rămâne crocantă. De asemenea, poți să mai adaugi câteva ingrediente pentru a da un plus de arome, dar nu trebuie să exagerezi și trebuie să fii mereu cu ochii pe ceas pentru că riști să se ardă.

De ce ai nevoie? Trebuie să fii atent la temperatură

Dacă e vorba despre o felie sau de două, nici nu trebuie să te agiți prea tare. Ai nevoie de o tigaie, puțină apă plată și un capac ce să se potrivească perfect cu aceasta. Deschide focul la mediu, pune pizza în tigaie, toarnă o lingură de apă și pune imediat capacul pentru a se forma condensul care o va încălzi în acest mod.

E nevoie să fii cu ochii pe ea pentru că e gata în doar câteva minute. De aici ești liber să pui topping-urile dorite și să o serveși așa cum ai făcut-o cu o seară sau două în urmă. Același lucru este valabil și pentru pizza pe care o prepari de la zero în tigaie. Există multe astfel de rețete pe site-uri de specialitate. Ea se face foarte simplu și cu puține ingrediente.