16 apr. 2021 | 14:36

Monica Pop, criză de nervi din cauza lui Nelu Tătaru. A fost șocată: ‘Cum să spuneți așa ceva’

Știri generale
Monica Pop, criză de nervi din cauza lui Nelu Tătaru. A fost șocată: ‘Cum să spuneți așa ceva’
Monica Pop, criză de nervi în platoul România TV din cauza lui Nelu Tătaru

Camera Deputaților a reluat după trei ani dezbaterea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. Reacțiile au fost imediate. Proteste, forumuri online, petiții împotriva acesteia și mesaje furibunde rețelele de socializare. S-a vorbit despre decăderea din drepturi a tutorilor care refuză să-și imunizeze copiii, despre amenzi uriașe, implicarea marilor companii farmaceutice și despre implicarea caracterului nazist al legii. Una dintre riposte a venit din partea medicului Monica Pop, care a răbufnit la auzul declarațiilor lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, pe acest subiect.

Legea vaccinării obligatorii naște reacții. Monica Pop, criză de nervi după declarațiile lui Nelu Tătaru

Invitat la Televiziunea Română în urmă cu câteva zile, Nelu Tătaru a declarat că, în cazul în care se va menține obligativitatea în lege, vor apărea și anumite contravenții, dacă părinții vor refuza vaccinarea. Cea mai mare amendă, potrivit legii vechi, este de 10.000 de lei.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care părintele plătește amenda și totuși refuză imunizarea copilului, oficialul a dat de înțeles că s-ar putea să fie decăzut din drepturi.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere. Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r. – amenda). (…)În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile strice și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul va fi preluat de altcineva”, a comentat fostul ministru al Sănătății.

Tema a fost reluată joi seară, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, de la România TV. Tătaru a venit cu lămuriri: „Legea vaccinării e o lege la care se lucrează din 2017. Eu am solicitat PNL să o retragă. Nu văd corectă obligativitatea vaccinurilor. Un vaccin pe care îl avem de câteva luni nu e corect să fie obligatoriu. Există alte vaccinuri care au o eficacitate sigură și care au fost experimentate ani de zile. Există în lege anumite obligativități care ar trebui implementate”, a explicat Nelu Tătaru.

„Doamne ferește! E puțin cam mult această discuție” 

Invitată, de asemenea, în emisiune, Monica Pop a răbufnit la cele auzite: „Eu nu pot să cred că ați spus așa ceva, cu decăderea…nu pot să cred lucrul acesta. Sunt convinsă că un om ca dumneavoastră nu putea să spună așa ceva. Și eu sunt pro-vaccinistă, dar să spuneți că trebuie decăzuți părinții, mai ales că sunt mulți care refuză, doamne ferește! Eu când am solicitat acea lege am solicitat-o pentru a fi discutată în comisii. E puțin cam mult această discuție”.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro