26 apr. 2024 | 12:05

Ce brânză se folosește la pască. Doar așa îți va ieși delicioasă și cu suficientă umplutură

Diverse
Ce brânză se folosește la pască. Doar așa îți va ieși delicioasă și cu suficientă umplutură
Doar așa îți va ieși un desert delicios

Pasca este desertul nelipsit de pe masa de Paște. Un aluat de cozonac ce conține o umplutură aromată și dulce de brânză și stafide, decorată cu o cruce făcută din aluat. Acest preparat este delicios atât în varianta clasică, cât și în cele mai moderne precum pasca cu ciocolată, pasca fără aluat sau cele care folosesc cremă de brânză. Dar ce brânză se folosește la pască? Ce ingrediente trebuie să pui pentru a obține o umplutură fină? Iată tot ce trebuie să știi.

Pască fără aluat – cea mai simplă rețetă

Pentru cei care iubesc brânza, dar nu sunt mari fani aluat de cozonac, o pască fără aluat este preparatul ideal pentru Pește.

Vezi și: Pască cu ciocolată, 3 rețete speciale 

Aceasta este, de fapt, un cheesecake, care se face foarte rapid și este delicios. 

Ai nevoie de:

  • 500 g de brânză de vaci fină, grasă și stoarsă
  • 200 g de smântână grasă
  • 4 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • sare
  • 4 linguri de griș
  • o lingură de praf de copt
  • vanilie
  • coaja de la o lămâie

Pentru această rețetă, toate ingredientele se pun într-un bol și se amestecă bine. Poți adăuga stafide, dar acestea trebuie să se hidrateze în suc de portocale sau în rom, pentru câteva ore. 

Tot amestecul se pune într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute.

Vezi și: A pus napolitanele în blender şi a făcut cea mai bună pască pentru Paşte. Aşa scapi de copt, e o reţetă specială

După ce scoți pasca din cuptor, trebuie să o lași să se răcească în tavă pentru 30-40 de minute. Apoi, o poți decora cu fructe proaspete și poți presăra zahăr pudră deasupra. Apoi, poate fi scoasă din tavă și tăiată. Un truc bun este să folosești o formă de tort cu fund detașabil, ca să îți fie mai ușor să o manevrezi.

Poți servi pasca cu sos de caramel, cu sirop de ciocolată sau cu fructe proaspete.

Ce brânză se folosește la pască

Ca să îți iasă cea mai delicioasă pască, trebuie să folosești brânză de vaci grasă și foarte bine scursă.  Aceasta se completează perfect cu aluatul de cozonac, pe care îl obții  folosind o făină de înaltă calitate.

Totodată, atunci când faci pască ar trebui să folosești ingrediente grase: de la lapte, unt, etc. Ouăle trebuie să fie de țară, cu gălbenușurile portocalii, pentru o culoare frumoasă a aluatului.

Te-ar putea interesa și: Ce se mănâncă în prima zi de Paște. Primul aliment pe care trebuie să îl consumi. Aduce noroc și prosperitate

Proporția dintre aluat și brânză trebuie să fie una potrivită, astfel încât să nu ajungi să mănânci doar aluat. 

Brânza de vaci grasă poate fi amestecată cu o smântână grasă pentru o umplutură și mai bună. 

În principiu, există câteva secrete pentru o pască bună: aluatul trebuie lăsat la crescut de două ori. O dată după ce l-ai frământat și încă o dată înainte să între în cuptor.

Dacă umplutura de brânză este prea lichidă, poți adăuga o lingură de griș. Această umplutură trebuie să conțină coajă de portocală, de lămâie, esențe și poți pune și semințele unei păstăi de vanilie, dacă vrei un gust intens.

Dar pasca poate fi făcută și cu ciocolată, fără aluat sau cu cremă de brânză pentru o umplutură fină și delicioasă, asemănătoare unui cheesecake. 

Dacă faci pască cu aluat, cel mai important detaliu este drojdia: asigură-te că nu este expirată și asigură-te că ai activat-o înainte de a o folosi. Pentru asta, amestecă drojdia, uscată sau proaspătă, cu puțin zahăr și lapte călduț. Amestecă bine și lasă deoparte 10 minute. Drojdia ar trebui să înceapă să facă bule sau spumă la suprafață. Atunci știi sigur că drojdia este activată și o poți folosi pentru ca aluatul să fie pufos.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
S-a ANUNȚAT OFICIAL cu cât CRESC pensiile de la 1 ianuarie 2025. Se ÎNMULȚEȘTE cu numărul de PUNCTE
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro