Momente dramatice pentru Romică Țociu în America. Ce a pățit artistul: „Am plâns mereu”

Momente dramatice pentru Romică Țociu în America. Ce a pățit artistul: „Am plâns mereu”
Momente dramatice pentru Romică Țociu în America

Comediantul Romică Țociu a trecut prin momente dramatice, în timp ce se afla alături de colegul său, Cornel Palade, într-un turneu în America. Artistul nu a putut să se bucure prea mult de șederea sa peste Ocean, căci o veste l-a alarmat pe acesta. El a povestit totul la emisiunea lui Cătălin Măruță.

Momente dramatice pentru Romică Țociu în America

Aflat în turneu în America, Romica Țociu a stat cu grija nepotului său care ajuns în stare gravă la spitalul Grigore Alexandrescu. Copilul, în vârstă de numai doi ani, înghițise două bile magnetice, care l-au dus aproape de șocul septic. Romica Țociu a aflat totul de la fiul său, Lucian, iar vestea l-a îngrijorat pe celebrul comediant.

Nepotul lui Romică Țociu a fost supus unei operații, după ce a înghițit bilele magnetice. Însă cu greu au reușit medicii să îi stabilească diagnosticul, întrucât s-a crezut inițial că ar fi vorba despre o enterocolită. Ulterior, în urma unei radiografii, s-a văzut că micuțul avea două bile magnetice în corp.

„Lui îi era rău de la stomac. Medicii au zis, inițial, că are enterocolită. Noroc cu un medic care a zis să-i facem radiografie. Au găsit două bile în stomăcel! M-a sunat Cătălin disperat în America.

L-au dus la Grigore Alexandrescu imediat. Doctorul Chiriac l-a salvat pe Philip. Trei ore și jumătate a durat operația. O bilă s-a dus în colon, alta în intestin, au blocat tot stomacul. Un copil de doi ani și jumătate să stea trei ore jumătate în operație”, a povestit Romică Țociu, în emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV.

Nepotul lui Romică Țociu a fost salvat la timp, din fericire, iar actorul a spus că se află în afara oricărui pericol.

„Primul doctor a zis: nu vreau să vă sperii! Dacă le-a înghițit pe amândouă nu-i problemă, dacă se lipesc și se duc. Dar dacă se dezlipesc e o nenorocire!

Și așa a fost. Cătălin și Nicoleta au fost tari. Acum copilul a ieșit de la Reanimare, e în spital acum, i-au scos furtunele. Îl aștept acasă. E sufletul meu, am plâns de m-am rupt. Cătălin plângea, Nicoleta plângea. Noi eram în America și nu puteam face nimic”, a mai spus actorul.

Romică Țociu, semnal de alarmă pentru părinți

Mai mult, Romică Țociu i-a avertizat pe toți părinții să fie atenți la jucăriile cu care se joacă copiii lor, deoarece pot deveni un real pericol.

„Feriți-vă de bilele magnetice, e un joc. Ajunsese aproape de șoc septic copilul! A dus pe majoritatea doctorilor în eroare, el avea infecție și nu a făcut temperatură. Dacă nu-i făceau ecografie, lucrurile erau foarte grave”, a adăugat comediantul.

Romică Țociu are o familie minunată, însă mărturisește că nepoțelul său, pe nume Philip Ioan, este sufletul lui. Actorul a vorbit în emisiunea lui Cătălin Măruță despre cele întâmplate, cu ochii în lacrimi.