Modalitatea inedită prin care a ajuns să se fure într-un magazin Lidl din Iași. Imaginația nu are limite

Modalitatea inedită prin care a ajuns să se fure într-un magazin Lidl din Iași. Imaginația nu are limite
Modalitatea inedită prin care a ajuns să se fure într-un magazin Lidl din Iași

O femeie din Iași a fost prinsă la furat într-un magazin din Lidl, însă a scăpat de pușcărie. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat la aplicarea vreunei pedepse în cazul acesteia, după ce a fost acuzată de furt.

Metodă inedită de a fura

Femeia a fost prinsă furând din magazin, însă a reușit să scape de pușcărie. Camerele de supraveghere au surprins-o în momentul în care băga sub fustă mai multe produse alimentare, pe care a vrut să le sustragă din magazin fără să le plătească. Cu toate că femeia a recunoscut fapta la audieri, magistrații au renunțat la aplicarea vreunei pedepse.

„Instanța îi aplică inculpatei Verginica Bobocel un avertisment și atrage atenția inculpatei asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni, respectiv că nu se va mai putea dispune renunțarea la aplicarea pedepsei în cazul săvârșirii altor infracțiuni în următorii 2 ani. Constată că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au precizat judecătorii ieșeni.

Procesul ieșencei a început pe 20 iulie, anul trecut. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea femeii în judecată sub acuzația de furt. Potrivit acestora, femeia ar fi încercat să fure produse alimentare în valoare de 224 de lei. A fost prinsă de agentul de pază după ce a trecut de casa de marcat.

Acuzată de furt, însă a scăpat de pușcărie

După incident, agentul de pază din cadrul magazinului Lidl a fost audiat. Potrivit acestuia, incidentul a avut loc în jurul orei 16:30. El știa că unele persoane de etnie rromă poartă fuste mai largi, iar sub ele au confecționate buzunare în care pun produse sustrase.

„M-am uitat atent la ea și am observat că era agitată. După ce a achitat produsele pe care le avea puse în cărucior, în timp ce ea se îndrepta către ieșirea din magazin, am oprit-o, constatând că fusta cu care era îmbrăcată era ieșită în afara corpului. Mi-am dat seama că femeia avea ceva pe dedesubt. I-am cerut să mă însoțească la camera-dispecerat, lucru pe care l-a făcut fără să se opună. În camera-dispecerat, femeia a scos de sub fustă o sacoșă din pânză ce era anume confecționată pentru a fi legată la brâu. În interiorul acesteia, am găsit preparate din carne și lapte provenite din magazin, femeia recunoscând că le-a sustras”, a menționat agentul de pază la audieri.

Într-un final, judecătorii ieșeni au considerat că nu se impune aplicarea vreunei pedepse în cazul femeii. Oamenii legii au constatat că aceasta nu a făcut scandal când a fost prinsă, a recunoscut fapta, că prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar acasă are 7 copii. De asemenea, femeia a declarat că a furat bunurile pentru a avea mâncare pentru copii, potrivit BZI.