Miturile despre frumusețe care au fost demontate. Multe femei vor fi dezamăgite

Miturile despre frumusețe care au fost demontate. Multe femei vor fi dezamăgite

E lesne de înțeles că, auzind deseori despre unele „trucuri“ ori „sfaturi“ de înfrumusețare, multe dintre noi ajung să le creadă și, implicit, să le pracrice, sperând că așa vor rezolva anumite probleme sau că vor deveni mai atrăgătoare. Fie că le-ai auzit de la prieteni, cunoștințe sau chiar de la mama ta, multe dintre așa-zilele trucuri de frumusețe provin din credințe nefondate și sfârșesc făcându-ne uneori mai mult rău decât bine. Iată miturile despre frumusețe care au fost demontate.

Miturile despre frumusețe care au fost demontate

De-a lungul anilor, unele „reguli“ de frumusețe au devenit atât de populare, încât multe dintre noi le-am crezut adevărate, cu toate că multe dintre ele sunt doar niște mituri urbane. Pentru a-ți face viața mai ușoară, venim cu acest material care separă realitatea de ficțiune. Descoperă în continuare câteva dintre cele mai cunoscute mituri legate de frumusețe, demontate de specialiștii în domeniu.

1. Epilarea face ca părul să crească mai gros și mai negru

Specialiștii demontează mitul conform căruia, odată luat cu lama, părul crește mai mult, mai gros și mai negru. Anabel Kingsley, tricolog de meserie, spune că părul nostru nu este asemenea unui gazon, care atunci când este tăiat, este și stimulat să crească: „Dacă vă tundeți scurt, vă radeți pe cap, pe picioare sau oriunde altundeva, părul nu va crește înapoi mai gros“, spune ea, potrivit The Guardian.

2. Pielea mai închisă la culoare nu necesită protecție solară

Spre deosebire de altele, acest mit are și un sâmbure de adevăr, și anume faptul că, într-adevăr, ratele de melanom și alte tipuri de cancer de piele sunt mai scăzute în rândul populației de culoare și asiatice. Totuși, asta nu înseamnă că persoanele cu pielea mai închisă la culoare nu trebuie să aplice factor de protecție.

„Deoarece negrii și persoanele cu tenul mai închis la culoare sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta cancer de piele indus de soare, piața de îngrijire solară nu se implică în acest grup demografic. Pielea de culoare ar trebui să fie inclusă, cu explicația că, da, melanina (mai prezentă în pielea mai închisă la culoare) oferă protecție, dar nu înseamnă că ar trebui să te complaci și să renunți complet la protecția solară“, explică Dija Ayodele, expertă în îngrijirea pielii.

Citește și: Ce secret de frumusețe are Cristina Șișcanu la cei 36 de ani ai săi. Am aflat ce își face la ten

Multe femei vor fi dezamăgite

3. Spălatul des îi face rău părului

Mulți specialiști se opun ideii potrivit căreia părul are de suferit dacă este spălat de mai multe ori pe săptămână. Aceștia spun că fiecare păr este diferit și, prin urmare, are nevoie de o îngrijire potrivită.

„Părul drept și fin trebuie spălat mai des, deoarece sebumul natural de la nivelul scalpului coboară mai ușor în josul firului de păr, dându-i părului un aspect și o senzație mai plat și mai gras. Părul mai gros, mai ondulat, mai creț, încolăcit sau ondulat poate fi lăsat mai mult timp, permițând uleiului mai mult timp să coboare până la vârfuri și să oprească uscarea acestora“ explică stilistul de celebrități și de modă, Neil Moodie.

4. Genele false și extensiile deteriorează genele naturale

Specialiștii în domeniu se confruntă deseori cu astfel de convingeri, vinovați pentru apariția lor fiind practicienii care nu își fac munca așa cum ar trebui.

„Sunt mereu atentă la lungimea și grosimea genelor aplicate, pentru a mă asigura că nu sunt prea grele/lungi și că sunt izolate corespunzător, pentru a permite genelor naturale să continue să crească sănătos, fără nicio iritație“, spune Teresa Smith, fondatoarea salonului I Love Lash.

5. Gravidele nu pot folosi ingrediente active de îngrijire a pielii

Printre cele mai răspândite idei din online sunt cele potrivit cărora femeile însărcinate nu pot folosi produse de îngrijire a plielii care conțin ingrediente active, cum ar fi vitamina C, B și ingredientul niacinamida (care se găsește și în carne, carne de pasăre, pește, nuci și legume).

Medicul și esteticianul Ahmed El Muntasar spune, însă, că ele pot fi folosite, dar că există anumite excepții: „În cazul retinolului și al acidului salicilic, există un risc teoretic de a dezvolta probleme în timpul sarcinii în jurul hemoragiilor și al dezvoltării placentei și a fătului. Aceste produse nu au fost testate în timpul sarcinii, pentru că nu este posibil, dar în studiile de laborator și în teorie riscul există, așa că greșim prin precauție“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI