Cum se spală corect părul iarna, de fapt. Trucul cu balsam pe care românii nu îl știu VIDEO

Cum se spală corect părul iarna, de fapt. Trucul cu balsam pe care românii nu îl știu VIDEO
Cum se spala corect parul iarna, de fapt. Trucul cu balsam pe care romanii nu ail stiu

Spălarea părului reprezintă un pas important din rutina noastră de îngrijire, ce nu poate fi neglijat sub nicio formă. Deși pare ușor de făcut, experții în îngrijirea podoabei capilare sunt de părere că, pe timp de iarnă, femeile au nevoie de un nou ritual care să le protejeze firul de păr în condiții meteo extreme. Trucul pe care toți trebuia să-l știe.

Secretul pentru ca părul tău să fie proaspăt pe timp de iarnă

Pe timp de iarnă părul nostru are nevoie de extra îngrijire, pentru a nu se deteriora, din cauza condițiilor meteo extreme. Experții de pe contul TikTok @golabbeauty au folosit un model pentru a demonstra cum ar trebui să ne spălăm părul pe timp de iarnă.

Videoclipul a strâns milioane de vizionări, iar trucul genial prezentat de către cei de la The Mirror este menit să ajute femeile să-și îngrijească podoaba capilară, atunci când este frig afară.

În primul rând, este important să vă asigurați că părul vostru este complet ud, înainte de a adăuga orice produs. Secretul îngrijirii părului constă în aplicarea balsamului de păr înaintea șamponului.

Apoi, tot ce trebuie să faceți este să vă dați cu balsam pe păr, înainte de a aplica șamponul, doar de la mijloc până la vârfuri, astfel încât să nu îngreunați părul.

Aplicați șamponul pe păr, nu înainte de a-l freca între palme, pentru a crea mai multă spumă. În acest fel, veți putea elimina cu succes excesul de sebum. Săpuniți doar scalpul, iar lungimea părului se spală cu restul de șampon ce curge dinspre scalp.

În cele din urmă, trebuie să vă dați, din nou, cu balsam pe lungimea părului, iar de data asta lăsați balsamul pe păr timp de trei minute, înainte de a-l clăti cu apă rece.

Cum îngrijești părul cu ulei de cocos și avocado

În sezonul rece, părul nostru are nevoie de o îngrijire aparte și de folosirea unor produse hrănitoare și hidratante. Atunci când ne confruntăm cu păr uscat, vârfuri despicate sau păr deteriorat de la prea mult vopsit, specialiștii vin cu o altă soluție genială.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați o mască din ulei de cocos și avocado, pentru a avea părul sănătos și strălucitor la care ai visat întotdeauna. Pentru acest ritual aveți nevoie de:

  • 2 fructe de avocado coapte;
  •  1/4 cană ulei de cocos lichid;
  • 20-40 picături de ulei esențial de rozmarin.

Amestecați toate ingredientele într-un blender, după care veți aplica masca obținută pe toată lungimea părului. Se masează bine scalpul, iar după ce au trecut 20 de minute, tot ce trebuie să faceți este să vă spălați părul cu apă din abundență.