Mihai Trăistariu, despre șansele României la Eurovision. Ce șanse avem să spălăm rușinea ultimilor ani (exclusiv)

Mihai Trăistariu, despre șansele României la Eurovision. Ce șanse avem să spălăm rușinea ultimilor ani (exclusiv)
Mihai Trăistariu, despre șansele României la Eurovision.

Mihai Trăistariu s-a exprimat în privința șanselor României la Eurovision, anul acesta. Oare vom avea de data aceasta șansa să ne spălăm rușinea ultimilor ani la această competiție muzicală internațională. Mihai Trăistariu a preconizat cam ce anume se va întâmpla în fazele finale ale Eurovision 2022, ce vor avea loc în Italia, între 10 și 14 mai, la Torino.

Mihai Trăistariu, despre șansele României la Eurovision

Mihai Trăistariu, un artist cunoscut și un bun cunoscător al fenomenului muzical de acest tip, întrucât a participat la acest concurs de mai multe ori, nu are un pronostic prea încurajator.

„Nu vreau să creadă nimeni că fac propagandă împotriva soliștilor noștri. Nu-mi propun așa ceva! Dar mă bazez pe ceea ce spun casele internaționale de pariuri. Or, acolo România ocupă locul 41, în preferințele publicului. Adică ultimul! Ce ne spune asta? Că nimeni nu-și pariază proprii bani pe o chestiune pe care vede că nu-i va aduce niciun fel de profit”, a comentat pentru impact.ro situația Mihai Trăistariu.

Mihai Trăistariu este de părere că că străinii au urmărit semifinala de la București, pe rețelele sociale, și că așa au putut ajunge la concluzia că nu există nimic atractiv.

„O să strângem niște voturi de la românii care locuiesc în străinătate, dar atât! Parcă nici nu ne-ar interesa voturile străinilor, deși asta ar fi trebuit să urmărim în primul rând! Repetăm aceeași poveste, ca cea de anul trecut cu Roxen. Aducem copii talentați, dar cu voci necizelate, și așteptăm nu știu ce! Așa nu merge!”, a mai spus el.

De ce crede Mihai Trăistariu că Ucraina ar putea câștiga Eurovision 2022

Mihai Trăistariu consideră că Eurovision este un concurs politic și că asta se va vedea și în voturi.

„Concursul ăsta e politic. Politica a pătruns și în lumea muzicii, și asta de ceva vreme. Iar anul ăsta războiul din Ucraina i-ar putea aduce Ucrainei o mare victorie. Melodia lor, una ștearsă, era pe 15 sau 16 înainte de atacul rușilor. În ultimele zile însă melodia a urcat vertiginos spre primele locuri. Deși, repet, melodia mi se pare banală! Ca atare, nu m-ar mira deloc ca Ucraina să fie purtată, din postura de victimă a războiului, spre câștigarea competiției muzicale!”, a sunat pronosticul final al artistului.

În urma finalei Selecţiei Naţionale, care a avut loc sâmbătă, WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, de la Torino, Italia, cu piesa „Llamame”. WRS a obţinut 59 de puncte, devansându-i pe pe Dora Gaitanovici, locul trei, şi Kyrie Mendél, locul doi.