13 iun. 2022 | 17:42

Mihai Bendeac a fost amenințat de tatăl lui. I-a zis că nu va ezita „să-l lege de un calorifer”. Detalii în exclusivitate

Monden
Mihai Bendeac a fost amenințat de tatăl lui. I-a zis că nu va ezita „să-l lege de un calorifer”. Detalii în exclusivitate
Mihai Bendeac a fost amenințat de tatăl lui în copilărie

De ce l-a amenințat propriul tată pe Mihai Bendeac că-l leagă de calorifer dacă face un anume gest? Actualul star de televiziune și cunoscut actor povestește pățania în cartea sa autobiografică. Acesta a detaliat cum părintele său a făcut tot ce a putut ca să-l împiedice să dea examen la actorie.

Mihai Bendeac, amenințat de tatăl lui la 16 ani

La cei 39 de ani ai săi, Mihai Bendeac se bucură nu doar de statutul de vedetă de televiziune. Mai este și un actor consacrat din trupa Teatrului de Comedie din Capitală.

A reușit să se impună atât pe scena teatrului, unde are un salariu frumos foc, dar și într-o serie de filme artistice. Îl poți vedea în „Milionari de weekend”, „Supraviețuitorul”, „Eminescu versus Eminem”, dar și în proiectele TV „În puii mei”, „Băieți de oraș”, „Mondenii”.

Puțini știu însă că părinții săi nu au fost deloc încântați de ideea ca el să devină actor de meserie. Atunci când Mihai a ales să dea examen de admitere la Actorie, tatăl său a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai proiectului de viață pe care viitorul star îl avea deja conturat în minte.

Bendeac, talentat de mic

Impact.ro vă prezintă, în exclusivitate, un fragment din cartea vedetei de la Antena 1. În el, povestește momentul în care tatăl său l-a amenințat pe când avea doar 16 ani.

„Când am avut revelația absolută și am știut că eu urmează să fiu actor, regizor, scenarist și, în principiu, orice are legătură cu acest domeniu, tata a avut o reacție negativă. Chiar îmi aduc aminte că într-o seară, butona telecomanda. Eu eram la mine în cameră și scriam scheciuri de televiziune… Atenție! Aveam 16 ani.

Și nu făceam asta decât dintr-o pasiune răvășitoare. Nu aveam posibilitatea de a le filma. Nu exista youtube-ul, nu exista conceptul de vlogging… Cum butona el telecomanda, a nimerit peste un reportaj pe TVR 2, asta îmi aduc aminte perfect. Reportaj realizat într-un cămin studențesc, unde niște studenți la actorie trăiau în condiții extrem de precare.

În reportaj, printre altele, se tot revenea la situația salarială a actorilor de teatru, la condiția lor socială și, per total, concluzia era că actorii, altminteri tributari pasiunii lor, sunt cumva damnați, condamnați la o viață trăită în sărăcie.

Tata m-a chemat să văd reportajul respectiv, spunându-mi: ‘Asta vrei tu să trăiești?!’ Iubindu-mă enorm, el încerca să mă convingă să renunț la ceea îmi propusesem, pentru că în ceea ce își proiecta mintal legat de viitorul meu, dragostea îl împingea spre o gândire pragmatică…”, scrie Mihai Beandeac în cartea realizată împreună cu mama sa, Emilia Bendeac, și intitulată „Jurnalul unui burlac”.

Tatăl lui Mihai a vrut o meserie bănoasă pentru fiul lui

Degeaba fiul său a încercat să-l convingă că va deveni „cel mai mare artist pe care l-a dat vreodată România”, așa cum precizează același Bendeac în cartea sa autobiografică.

Tatăl său a rămas pe poziții potrivnice, declarând că fiul său nu-și poate alege un „viitor neserios”. Mai mult, i-a spus la un moment dat că nu va ezita „să-l lege de un calorifer, decât să-l lase să dea la teatru”.

Când s-a dat pe brazdă tată lui Mihai Bendeac

Mihai Bendeac și-a urmat însă neabătut destinul, în ciuda amenințărilor mai mult sau mai serioase ale propriului tata. Un părinte despre care precizează în aceeași carte că era „efectiv un copil când m-am născut”, dar din partea căruia a simțit „toată copilăria mea că sunt centrul universului lui”.

În cele din urmă, tatăl lui Mihai Bendeac avea să plângă de fericire, chiar la volan, când a aflat că fiul său luase examenul de admitere la actorie. Evident, cu notă mare. Apoi a renunțat progresiv la obiecțiile sale. În cele din urmă a capitulta complet, spunându-i fiului său doar atât:

„În legătură cu actoria, bine că nu m-ai ascultat!”

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro