Metoda ingenioasă care reduce factura la curent. Ce trebuie să faci de fiecare dată când gătești la cuptorul electric, gospodinele folosesc acest truc

Metoda ingenioasă care reduce factura la curent. Ce trebuie să faci de fiecare dată când gătești la cuptorul electric, gospodinele folosesc acest truc
S-ar putea să descoperiți că există mai multe beneficii ale gătitului care economisește energie decât doar costurile.

Metoda ingenioasă care reduce factura la curent! În aceste zile tema principală este reducerea facturii la curentul electric. Toți încercăm să găsim metoda ingenioasă care reduce factura la curent. Dacă ne referim strict la consumul casnic, aici s-ar putea să existe o soluție. Există pe internet trucuri care te învață ce trebuie să faci de fiecare dată când gătești la cuptorul electric. Se pare că gospodinele folosesc deja acest truc.

Ce putere folosește un cuptor?

Un aspect pe care de obicei îl neglijăm atunci când gătim este legat de puterea cuptoarelor și de cantitatea de energie electrică pe care o consumă. Haideți să aruncăm o privire în profunzime și să descoperim câteva sfaturi practice despre cum să economisim energie atunci când folosim cuptorul.

În primul rând, este bine de aflat informația, conform căreia, cuptoarele reprezintă aproximativ 8,3% din energia electrică consumată de aparatele electrice din casă. Un cuptor normal utilizează de obicei între 900 și 3.500 de wați (W).

Dar, acest lucru depinde în mod semnificativ de funcțiile pe care le folosim pentru a găti și de tipul de cuptor. De exemplu, un cuptor electric de uz casnic are o putere medie de 1500 de wați (W).

Consumul este în condiții normale de utilizare.  Prin urmare, dacă folosiți cuptorul timp de 1 oră pentru a coace o prăjitură, veți consuma 1500 de wați pe oră, adică 1,5 kW/h.

Care este metoda ingenioasă care reduce factura la curent?

Aproape toată lumea dorește să economisească la facturile lunare de energie. De la stingerea luminilor până la utilizarea unui aparat de aer condiționat portabil, economisirea energiei și reducerea facturilor lunare la utilități este mai ușoară decât ați putea crede.

O modalitate la care poate nu v-ați gândit este să economisiți energia în timp ce gătiți și pregătiți mesele acasă. Acest lucru nu numai că va face o mare diferență în timp, dar vă va economisi destul de mulți bani.

Este extrem de important să vă înțelegeți obiceiurile de gătit și să recunoașteți aparatele de bucătărie eficiente. Mai ales din punct de vedere energetic. Aceste informații  s-ar putea să nu vă ajute prea mult dacă nu știți cum să le folosiți în mod corespunzător.

S-ar putea să fiți surprins de cât de ușor este de fapt să deveniți ecologic, în special în bucătărie. Ați putea fi surprins să aflați că economisirea energiei în timp ce gătiți poate de fapt să vă economisească timp și să vă facă viața mai ușoară.

În cele ce urmează vă propunem metoda ingenioasă care reduce factura la curent. Astfel puteți economisi energie, reduce facturile la utilități și, în același timp, puteți pregăti mese delicioase în timp ce gătiți.

Vezi și: Care sunt cei mai mari consumatori de energie electrică dintr-o locuinţă. Electrocasnicele la care ar trebui să renunţe toţi românii pentru a evita costurile uriaşe la curent

1) Folosiți oale și tigăi de dimensiuni corecte

Atunci când folosiți aragazul pentru a găti, asigurați-vă că folosiți oale și tigăi de dimensiunea potrivită. Ar fi logic să folosiți o cratiță mai mică.

De fapt, s-a estimat că o tigaie de15 cm pe un arzător de 20 decm risipește de obicei aproximativ 40 la sută din căldura produsă de arzător pe aragazurile electrice.

În plus, păstrarea unui capac pe oale și tigăi ajută la menținerea căldurii. Așa vă permie să folosiți mai puțină energie pentru a găti masa. Aceste alegeri pot părea mici. Dar ele pot face de fapt o diferență destul de mare pe termen lung.

2) Alegeți aparatura potrivită

Este important să găsiți echilibrul potrivit atunci când alegeți între un cuptor, unprăjitor de pâine și un cuptor cu microunde. Adesea, aparatele mai mici sunt cea mai bună alegere. De exemplu, dacă optați pentru a folosi un prăjitor de pâine în locul unui cuptor complet, înseamnă că veți folosi mai puțină energie pentru a găti aceeași masă.

În funcție de ceea ce gătiți, s-ar putea să considerați că este optim să alegeți un aparat de blat. De exemplu, cum ar fi o oală de gătit orez sau oală sub presiune. În acest caz, vă ajută să vă pregătiți masa fără a folosi unul dintre aparatele mai mari, care consumă energie.

3) Curățați-vă des aragazul

Eficiența arzătorului poate fi redusă drastic atunci când tigăile arzătorului sunt înnegrite din cauza utilizării intense. Cel mai bun mod de a vă asigura că nu irosiți energie cu un aragaz murdar este să îl păstrați strălucitor.

Curățați-l des pentru a preveni acumulările. Sau, dacă știți că urmează să gătiți o masă mare, încercați să vă faceți timp pentru a curăța aragazul înainte de a începe să pregătiți masa.

4) Reducerea timpului total de gătire, poate fi metoda ingenioasă care reduce factura la curent

În mod logic, cu cât petreci mai puțin timp gătind, cu atât mai puțină energie folosești de obicei. Rămâneți la metode de gătit eficiente din punct de vedere energetic și reduceți timpul de gătire planificând din timp.

Încercați să dezghețați toate produsele congelate în frigider în loc de cuptorul cu microunde sau cuptor înainte de a le folosi. De asemenea, nu vă acoperiți cu folie de aluminiu grătarele cuptorului.

Îmbunătățiți fluxul de aer și reduceți timpul de gătire prin eșalonarea mai multor tigăi și așteptați până în ultimul minut pentru a preîncălzi cuptorul.

Evitați să deschideți ușa cuptorului pentru a verifica prea des. Nu este doar o risipă de energie. Este, de asemenea, o practică proastă de gătit în general.

Vezi și: Obiectul din casă care consumă mult curent. Te aşteptai la cuptor sau frigider, dar e altceva

5) Investiți în vase de gătit de înaltă calitate

O tigaie deformată ar putea irosi aproximativ 50 la sută din căldura folosită pe un aragaz. Cu toate acestea, o tigaie plată va utiliza aproape toată energia.

În mod similar, dacă folosiți vase de gătit de înaltă calitate, care sunt fabricate din materiale foarte conductive, de obicei vă permite să obțineți aceleași rezultate, dar folosind cu aproximativ 25% mai puțină căldură.

Tigăile din sticlă sau ceramică sunt mai bune în cuptor, iar tigăile cu fund de cupru sunt mai bune pe aragaz.

6) Pregătiți-vă pentru mesele viitoare

Faceți-vă viața mai ușoară prin gătirea unor porții suplimentare pe care le puteți reîncălzi cu ușurință mai târziu. Făcând acest lucru, nu numai că veți economisi timp a doua zi, dar nu va trebui să vă faceți griji cu privire la utilizarea de energie suplimentară, cu excepția celei necesare pentru a reîncălzi mâncarea.

Mâncărurile congelate gătite în casă sunt, de asemenea, o alternativă excelentă la mâncarea de tip fast-food, deoarece sunt adesea mai sănătoase și mai puțin costisitoare.

7) Sfaturi de gătit pe care oricine le poate folosi

Câteva sfaturi simple de gătit ajută la economisirea unei cantități mici de energie aici și acolo, dar toate se adună în cele din urmă. Încercați să acoperiți tigăile atunci când este posibil pentru a preveni pierderea de căldură și folosiți mai puțină grăsime și lichid pentru timpi de gătire mai rapizi. Opriți tigaia puțin mai devreme și lăsați căldura reziduală să termine felul de mâncare pentru dumneavoastră.

8) Încercați să folosiți aparatele de pe blat

Unele dintre cele mai eficiente metode de gătit din punct de vedere energetic sunt, de asemenea, unele dintre cele mai ușoare. Investiți într-o oală sub presiune sau o oală lentă, astfel încât să puteți pregăti în siguranță mesele în timp ce nu sunteți acasă.

Puteți încerca, de asemenea, un aragaz solar cu cutie sau o varietate de alte aparate care economisesc energie și vă fac viața mai ușoară. Aparatele de gătit orez sunt, de asemenea, o alternativă excelentă la gătitul orezului și a altor cereale pe aragaz. Nu numai că sunt concepute pentru a găti perfect orezul, dar folosesc mult mai puțină energie decât ar face-o aragazul dumneavoastră.

9) Nu aruncați resturile

Resturile nu trebuie să fie doar mâncare veche din seara precedentă. Gătiți în cantități mari și congelați produse precum sosul pentru paste în porții unice. Reîncălziți resturile în cuptorul de prăjit sau în cuptorul cu microunde în loc de aragaz.

Cuptorul cu microunde utilizează mai multă energie, dar timpul de gătire este, în general, mult mai rapid. Atunci când păstrați pastele în frigider, acoperiți-le cu ulei de măsline, astfel încât să nu trebuiască să fierbeți o nouă oală de apă de fiecare dată când doriți să le preparați. În plus, supele și tocănițele se păstrează bine în congelator și sunt ușor de reîncălzit.

10) Gândiți simplu pentru mesele de zi cu zi, este metoda ingenioasă care reduce factura la curent

Găsiți mai multe rețete grozave pentru mâncăruri într-un singur vas. Economisiți energie și faceți mai ușoară gătitul în timpul săptămânii.

Practic, tot ce trebuie să faceți este să selectați tigaia potrivită pentru o masă ușoară și eficientă din punct de vedere energetic. Acest lucru va reduce nu numai energia pe care o utilizați, ci și cantitatea de curățenie pe care o presupune când masa este gata.

Concluzia și beneficiile pe termen lung ale economiilor simple de energie

S-ar putea să descoperiți că există mai multe beneficii ale gătitului care economisește energie decât doar costurile. Cine nu s-a simțit vreodată învins atunci când cina nu este planificată cu 90 de minute înainte de culcare?

A avea un plan și a găsi modalități de a găti eficient mesele vă poate salva sănătatea mintală în serile din timpul săptămânii. În aceeași măsură, va oferi mai mult timp departe de bucătărie

În plus, mâncarea de tip fast-food nu este nici sănătoasă, nici ieftină. Ca să nu mai vorbim de faptul că nici statul la ralanti pe banda de la drive-thru nu este deosebit de ecologic.

Dacă luați măsuri simple pentru a economisi energie atunci când gătiți, probabil că nu veți economisi sute de dolari în facturile de energie în fiecare lună.

Cu toate acestea, cu aceste mici schimbări, economiile dvs. se vor aduna rapid în timp. Combinați-le cu sfaturi de economisire a energiei pentru alte încăperi și veți duce o viață mai ecologică în scurt timp.

S-ar putea să nu fie practic să investești mâine într-un set complet de noi vase de gătit din cupru, dar ar putea fi o idee bună să investești într-o singură tigaie de calitate, care nu este deformată

Începeți încet și folosiți-vă economiile pentru a investi în diferite aparate eficiente din punct de vedere energetic în timp.

Gătitul eficient din punct de vedere energetic nu trebuie să fie dificil sau scump. La urma urmei, scopul este de a economisi bani și alte resurse.

Urmăriți Playtech.ro și pe