Curățenie în doar 10 minute. Ce trebuie să faci în casa ta dacă musafirii vin pe nepregătite

Curățenie în doar 10 minute. Ce trebuie să faci în casa ta dacă musafirii vin pe nepregătite
Cum să-ți planifici zilele de curățenie

Curățenia făcută o singură dată pe săptămână poate fi copleșitoare. Împărțind treburile în cinci liste ușor de gestionat pentru fiecare zi din săptămână, curățenia este mai ușor de abordat. În plus, îți lași weekend-urile libere. Sunteți gata să vă schimbați rutina de curățenie? Iată cum să-ți cureți casa în 10 minute pe zi pentru o casă curată până vineri, și în cazul în care ai musafiri anunțați pe ultima sută de metri.

Cum să-ți planifici zilele de curățenie

S-au anunțat musafiri neașteptați și casa ta este o ruină. Aveți doar câteva minute la dispoziție pentru a controla pagubele și nici măcar nu știți de unde să începeți. Ce faceți mai întâi? Sunt atât de multe scenarii în care se poate întâmpla acest lucru. Se poate face cu mai puțin stres și poate schimba modul în care îți cureți casa.

Un lucru recomandat este planificarea zilelor de curățenie, în așa fel, încât, chiar dacă ai musafiri, să nu te faci de rușine. iată, în cele ce urmează, cam care ar fi modul în care să-ți planifici zilele, în așa măsură, încât totul să fie relativ curat, chiar dacă îți vin musafiri neașteptați.

Lunea faceți curțenie în baie

Adevărul este că baia poate dura mai mult de 10 minute, când vine vorba de curățenie, mai ales dacă ai mai multe. Pentru a grăbi lucrurile, însărcinează-ți copiii să își curețe propria baie o dată pe săptămână (dacă sunt suficient de mari). Iată cum să cureți baia rapid și eficient:

 • Eliberați contoarele.
 • Ștergeți praful de pe corpurile de iluminat, suporturile pentru prosoape, rafturile, plinte și alte suprafețe.
 • Pulverizați detergentul în duș sau cada de baie și lăsați-l să se absoarbă.
 • Curățați blatul, chiuveta, oglinda și partea exterioară a toaletei.
 • Ștergeți dușul/cada.
 • Frecați toaleta.

Marți ștergeți praful

Faceți din ziua de marți ziua în care ștergeți praful. Iată câteva sfaturi pentru a economisi timp atunci când ștergeți praful:

 • Ștergeți praful înainte de a da cu aspiratorul, pentru a putea aspira resturile căzute de pe podea după aceea.
 • Lucrați de sus în jos.
 • Curăță suprafețele principale, astfel încât să poți finaliza rapid această corvoadă. Păstrați ștergerea mai amănunțită a prafului pentru zilele de curățenie profundă.
 • Ștergeți praful cu o cârpă din microfibră. Pulverizați-o ușor cu apă dintr-o sticlă cu pulverizator, astfel încât să poată ridica praful fără să lase urme de umezeală în urmă.

Miercuri dați cu aspiratorul

Această corvoadă se face cel mai bine după ce ați șters praful, așa că asigurați-vă că le țineți în ordine pe cele două. Faceți ca eforturile de curățenie să decurgă fără probleme cu aceste sfaturi de aspirare:

 • Pregătiți încăperea adunând obiectele libere de pe podea și mutând mobila și covoarele, după cum este necesar.
 • Investiți în opțiuni de aspirare versatile. Alegeți fie un aspirator vertical cu accesorii de mână, fie cumpărați un aspirator mai mic pentru a aborda scările și tapițeria.
 • Întrețineți aspiratorul. Dacă pierde aspirația sau devine dificil de împins, verificați dacă are cureaua uzată sau întinsă. Înlocuiți-o după cum este necesar pentru a obține mai mulți ani de la aspiratorul dumneavoastră.

Joi dați cu mătura și spălați cu mopul

Curățându-vă podelele din lemn de esență tare, vinil sau gresie o dată pe săptămână, evitați ca acestea să devină vreodată un proiect consumator de timp. Urmați aceste sfaturi de curățare a podelelor pentru un succes optim:

 • Îndepărtați întotdeauna murdăria și resturile libere cu o mătură, un aspirator sau un mop de praf înainte de a da cu mopul umed.
 • Curățați podelele dure cu apă caldă și un detergent universal pentru podele. Asigurați-vă că stoarceți bine mopul pentru a nu lăsa bălți de apă în urmă.
 • Începeți din partea cea mai îndepărtată a încăperii și întoarceți-vă spre intrare pentru a evita să vă dați cu mopul într-un colț.

Vinerea faceți curățenie în bucătărie

Curățenia în bucătărie este o corvoadă majoră. Împiedicați-o să vă scape de sub control făcând o curățenie ușoară o dată pe săptămână:

 • Încărcați mașina de spălat vase și clătiți chiuveta.
 • Ștergeți aparatele electrocasnice.
 • Dezinfectați blaturile.
 • Ștergeți petele lipicioase de pe podea cu o cârpă umedă.
 • Schimbați prosoapele de vase cu unele proaspete.
 • Aruncați alimentele expirate.
 • Duceți gunoiul.

A avea o casă curată poate că nu este răspunsul la toate problemele vieții, dar după o săptămână de muncă agitată, este plăcut să ai toate treburile deja făcute, și în doar 10 minute pe zi. Dacă vă luptați să vă faceți timp chiar și pentru o rutină zilnică de curățenie de 10 minute, substanțele de curățenie vă pot ajuta.

Ce faci dacă nu e curățenie și ai musafiri neanuțați

Într-un astfel de caz, când ștți că nu este curat și aveți doar maxim 10 minute până vin musafirii, întotdeauna începeți cu locul în care anticipați că veți petrece cel mai mult timp. Și nu vă faceți griji pentru spațiile pe care nu le vor vedea.

Dacă este vorba de un oaspete care vine de urgență, puteți închide ușa dormitorului, cu excepția cazului în care este vorba de un anumit tip de apel social. Camerele private nu sunt pentru musafiri, așa că închideți ușile, pentru că dacă aveți de-a face cu un timp limitat nu trebuie să vă distrageți atenția. Iată care ar fi ordinea zonelor pe care ar trebui să le curățați până la venirea musafirilor:

Începeți cu bucătăria

Din moment ce bucătăria tinde să fie locul unde se adună toată lumea, sîncepeți cu curățenia de acolo. Misiunea este să cureți suprafețele cât mai repede și cât mai bine. Și gândește-te în termeni de a depozita lucrurile rapid. Aruncă tot ce este gunoi, iar dacă există vase care stau afară, duceți-le în mașina de spălat vase sau, în caz de urgență extremă, aruncați-le sub chiuvetă. Nimeni nu se va uita acolo. Acum, ștergeți blaturile și treceți rapid la curățenie în următoarea cameră.

Camera de zi și sufrageria

La fel ca în bucătărie, veți avea impresia că totul este mult mai curat dacă suprafețele plane sunt curățate, dar s-ar putea să nu fie chiar așa. În camera de zi este vorba de măsuța de cafea sau de mesele laterale și, bineînțeles, de masa din sufragerie.

Acestea sunt suprafețele care tind să acumuleze cea mai multă dezordine și fac ca încăperea să pară mai dezordonată, indiferent de situație. Vestea bună este că poate că a fost dezordine timp de o lună și vă gândiți că orice lucru care durează atât de mult timp pentru a deveni atât de dezordonat va dura mult timp, dar  în cea mai mare parte, vă puteți ocupa de una dintre aceste suprafețe rapid, până să vină musafirii. Nu vă faceți griji cu privire la măturatul sau aspiratul, acesta nu este cel mai imediat indiciu al curățeniei sau murdăriei.

Treceți rapid la baie

Cu siguranță vreți să faceți curățenie în baie, pentru că nu se știe niciodată când cineva o va folosi. Trebuie să începi prin a curăța rapid toaleta, pentru că, într-adevăr, este o toaletă.

La fel ca și în celelalte camere, ștergeți podeaua cu o soluție de curățare rapidă. Acum, pentru a ține la distanță ochii curioși, închideți perdeaua de duș cât mai mult posibil, pentru că nu aveți timp să faceți o curățare în profunzime a căzii.

Nu uita holul de la intrarea în casă

Nu uitați de primul lucru pe care îl vor vedea oaspeții. La prima vedere s-ar putea să vi să pară curat în hol. Dar, dacă vă veți uita mai atent, veți observa praful și urmele lăsate de încălțăminte. Așa că dați repede cu aspiratorul, încercați să folosiți și o soluție rapidă de curățare și cam asta e.

Concluzia

Indiferent care ar fi situația, chiar și când avem musafiri neanunțați, dacă nu intrăm în panică lucrurile se rezolvă. Important este să avem la dispoziție tot ce este necesar, iar curățenia se va face cât ai clipi. Totul este să vrei.