Cum economisești bani la factura de energie electrică, de fapt. Ce trebuie să ai în bucătărie, neapărat

Cum economisești bani la factura de energie electrică, de fapt. Ce trebuie să ai în bucătărie, neapărat
Cum economisesti bani la factura de energie electrica, de fapt

Lunile de iarnă au venit, iar facturile la lumină îi îngrijorează pe toți românii. Indiferent că stai la bloc sau la curte, oamenii caută tot felul de trucuri utile pentru a micșora factura la curent, plătind cât mai puțini bani posibili. Gospodinele din România au găsit soluția perfectă pentru a economisi energia în bucătărie. Iată soluția pe care o așteptai de mult.

Cum economisim energie în bucătărie

Nu mulți români știu că, atunci când gătesc la cuptorul cu microunde în locul celui clasic economisesc 70% din energie, iar atunci când gătesc folosind un capac consumă cu 25% mai puțin. Cu toții știm că bucătăria este una dintre camerele care consumă cel mai mult energie.

Motivul este unu cât se poate de simplu. În bucătărie, românii folosesc tot felul de aparate electrocasnice, de la frigider, aragaz, cuptor, la mașina de spălat vase și cuptor cu microunde.

Acestea este motivul pentru care facturile de lumină ne îngrijorează în fiecare lună. Pentru a plăti cât mai puțin posibil, specialiștii sfătuiesc românii să cumpere aparate electrocasnice ce poartă eticheta energetică ++.

Pentru a economisi la factura lunară de curent electric și să avem grijă de mediu, specialiștii sunt de părere că este foarte important sa urmati o serie de obiceiuri atunci când gătim.

Frigiderul

Acest aparat electrocasnic consumă cea mai multă energie din casă, aproximativ 30% din consumul total. De aceea, este esențial să închideți ușa foarte bine, de fiecare dată când nu mai folosiți refrigeratorul, pentru a nu consuma foarte mult curent. În acest fel, alimentele se vor păstra proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Aragazul electric

Acesta consumă foarte mult curent. De aceea, este indicat să folosiți plite cu inducție, deoarece sunt mai rapide și mai eficiente decât plitele ceramice convenționale, consumând cu 20% mai puțină energie electrică decât cele din urmă.

Mașina de spălat

Foarte mulți români depozitează mașina de spălat rufe în bucătărie, deoarece nu dispun de suficient spațiu în baie sau debara. Acest aparat consumă multă energie electrică. Trucul genial la care apelează gospodinele este să se folosească la maximum de capacitatea mașinii de spălat. Atunci când nu o umpleți, nu uitați să folosiți programe care nu depășesc o temperatură de 40 de grade.

Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase vă permite să economisiți multă apă și energie electrică. Ori de câte ori folosiți masina de spalat vase, nu uitați să faceți acest lucru atunci când aparatul este plin cu veselă, utilizând programe scurte sau ecologice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI