15 oct. 2022 | 15:27

Meteorologii avertizează. Urmează o iarnă foarte grea. Când vine frigul extrem peste noi

Vremea Meteo
Meteorologii avertizează. Urmează o iarnă foarte grea. Când vine frigul extrem peste noi
Meteorologii avertizeaza ca urmeaza o iarna grea

Vești proaste de la meteorologi pentru românii care și așa sunt speriați de facturile mari care vor veni la iarnă. Astfel, meteorologii avertizează că urmează o iarnă foarte grea. Când vine frigul extrem peste noi, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Vești proaste pentru români. Meteorologii anunță o iarnă foarte grea. Când vine frigul

În contextul în care România deja tremură cu gândul la facturile mari ce vor fi de plată în această iarnă, meteorologii mai au și ei o veste foarte proastă. Aceștia avertizează că ne vom confrunta cu o iarnă foarte grea.

Avertismentele meteorologilor arată că șansa unul val de frig în acest an, cel mai sigur în decembrie, rămâne „foarte reală”, anunță Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice de la Centrul European pentru Prognoze Meteorologice de Interval Mediu (ECMWF), conform Politico.

Frigul ar putea veni înainte de Crăciun

„Ieșim dintr-o vară călduroasă. Știm că iernile sunt din ce în ce mai blânde. Așa că am putea înclina să credem că va fi o iarnă blândă și că nu trebuie să ne facem griji. Este foarte posibil să fie așa, dar prognoza pe care o emitem astăzi și înțelegerea modului în care funcționează sistemul climatic ne determină să sugerăm că, de fapt, există o șansă de a avea un val de frig în acest an și există această șansă – înainte de Crăciun – care este mai mare decât într-un an normal.

Șansa unui val de frig în acest an, cel mai probabil în decembrie, rămâne foarte reală. Prognoza de acum este, însă, plină de incertitudine, iar factorii cheie care ar putea afecta condițiile – în special în ianuarie și februarie – nu sunt încă în joc”, mai spune Carlo Buontempo.

De ce este posibil să fie o iarnă grea

Iarna grea care se anunță ar fi legată de un val de frig cunoscut ca „eveniment de blocare”. Asta se întâmplă atunci când presiunea ridicată persistentă duce la vânturi de est „anormale” și temperaturi mai reci peste Europa. Acum, condițiile climatice arată că probabilitatea ca un astfel de eveniment să se producă este mai mare decât de obicei.

Avertismentul vine în timp ce țările europene continuă să-și umple depozitele de gaze naturale, sperând să iasă din iarnă fără a avea nevoie de gaze naturale din Rusia.

Nu se știe cum vor fi lunile ianuarie și februarie

Un alt factor important în determinarea vremii din lunile ianuarie și februarie este vortexul polar. Inelul de vânt de mare viteză ce înconjoară Arctica nu este încă stabilit ceea ce face imposibilă orice predicție sigură cu privire la aceste luni.

Ca urmare a celor constate, Carlo Buontempo crede că este important ca guvernele UE să folosească cât mai mult posibil datele existente despre condițiile climatice și modelele meteorologice probabile.

Ar trebui să facă asta pentru a vedea perioadele de frig, dar și pentru predicția perioadelor de vânt scăzut și precipitații scăzute care ar putea afecta producția de energie regenerabilă.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorana Cîrstea, mesaj de dragoste pentru Țiriac Junior de ziua lui. Ce i-a transmis tenismena iubitului ei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Vestea anului despre Autostrada Sibiu-Pitești. Ce se întâmplă cu tunelul
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Dunărea a făcut prăpăd în Ungaria. România e în alertă. Când ajunge viitura la noi
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro