Meteo până pe 31 iulie 2022. Prognoza pentru cea mai călduroasă lună a anului, temperaturi de groază

Meteo până pe 31 iulie 2022. Prognoza pentru cea mai călduroasă lună a anului, temperaturi de groază
Meteo panape 31 iulie 2022. Prognoza pentru cea mai calduroasa luna a anului, temperaturi de groaza

Vara anului 2022 este plină de surprize, spun meteorologii, având în vedere schimbările bruște de temperaturi, caniculă, vijelii și furtuni ce au avut loc în iunie. Cum va fi vremea până la sfârșitul lui Cuptor. Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie din România au făcut anunțul.

Cum va fi vremea până pe 31 iulie 2o22

Aplicația Accuweather a anunțat cum va fi vremea în luna iulie. Se pare că temperaturile din prima săptămână a lui Cuptor nu vor depăși 32 – 33 de grade în timpul zilei, iar pe timpul nopții valorile maxime vor coborî până la 17-20 de grade Celsius.

Experții de la ANM susțin că temperatura aerului din zilele 1 – 4 iulie va fi mai ridicată decât cea specifică pentru perioada respectivă. În ceea ce privește regimul pluviometric, va ploua foarte puțin, în special în regiunile centrale, nordice și la munte.

Prognoza meteo 4 – 10 iulie 2022

În a doua săptămână a lunii iulie 2022, temperaturile vor crește considerabil și este posibil să plouă pe alocuri, în zonele principale ale României.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru intervalul în care ne aflăm.

Meteo pentru săptămâna 11 – 17 iulie 2022

Mijlocul lunii iulie este perioada ideală pentru ca turiștii să se bucure de un concediu la mare, pe litoral. Valorile maxime vor atinge 33 de grade, în timp ce minimele se vor situa la 20 de grade.

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cum va fi vremea în perioada 18 – 24 iulie 2022

În a treia săptămână din luna iulie 2022, temperaturile cresc din ce în ce mai mult, iar în unele zone ale țării, valorile termice vor fi greu de suportat, anunță meteorologii de la ANM.

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice.

Prognoza meteo 25 – 31 iulie 2022

Sfârșitul lunii iulie 2022 ne va face să ne simțim că suntem într-o saună, în marea majoritate a timpului. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius, iar meteorologii te sfătuiesc să îți iei familia sau prietenii și să pleci într-o vacanță la mare, pentru a căpăta un bronz de invidiat.