Meteo ANM 23-26 iunie. Ne așteaptă iar un weekend prăpăstios. Ce fenomene extreme vin peste noi

Meteo ANM 23-26 iunie. Ne așteaptă iar un weekend prăpăstios. Ce fenomene extreme vin peste noi
Meteo ANM 23-26 iunie

Vremea a luat-o razna în ultima perioadă, spun meteorologii, motiv pentru care schimbările de temperatură ne aduc zile caniculare la sfârșitul acestei săptămâni, în timp ce ploile care vor urma vor aduce izolat fenomene extreme. Cum va fi vremea în weekend.

Prognoza meteo 23 – 26 iunie

Sfârșitul lunii iunie ne aduce câteva zile caniculare în România, din cauza unul val de aer fierbinte care traversează țara noastră. Joi, 23 iunie, valorile termice maxime se vor situa în general între 25 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 19 grade.

Vântul va sufla slab spre moderat, în special în zonele de munte. Cerul va fi variabil, pe alocuri înnorat, iar în zonele de sud-vest la ploua. Un val de aer de aer tropical a pus stăpânire pe țara noastră încă din data de 20 iunie.

„Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an. Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius.

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20.

Apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre.

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Vineri, 24 iunie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în zonele estice, sud-estice şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat în Dobrogea, Moldova şi estul Munteniei. Valorile termice maxime se vor situa între 25 şi 30 de grade, iar cele minime între 9 şi 20 grade.

Cum va fi vremea în weekend

Prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână sună perfect pentru turiști. Dacă vrei să pleci la o plimbare și să faci o mică escapadă în acest weekend, experții meteo te sfătuiesc să mergi pe litoral, unde vremea e tocmai bună pentru plajă.

Sâmbătă, 25 iunie, vremea se încălzește, iar temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 32 de grade, în timp ce valorile minime vor varia între 8 şi 20 grade. S-ar putea să plouă la munte, acolo unde cerul va fi variabil, cu intensificări ale vântului.

Duminică, 26 iunie, vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime vor ajunge până la 32 de grade, iar cele minime se opresc la 20 de grade.