Meseria neștiută pe care a avut-o Petrică Mîțu Stoian înainte să ajungă cântăreț. Nu a vrut niciodată să se afle

Meseria neștiută pe care a avut-o Petrică Mîțu Stoian înainte să ajungă cântăreț. Nu a vrut niciodată să se afle
Ce meserie a avut Petrica Mitu Stoian inainte de a deveni artist

Ce meserie neștiută a avut Petrică Mîțu Stoian. Se pare că regretatul artist nu a vrut să se știe despre ocupația sa de dinainte de a deveni artist. În tinerețe, Petrică Mîțu Stoian avea cu totul altă meserie.

Meseria neștiută pe care a avut-o Petrică Mîțu Stoian înainte să ajungă cântăreț

Cunoscutul artist Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, la vârsta de 61 de ani, după ce a făcut complicații în urma unui tratament post Covid – 19, la Reșita. Despre regretatul artist ies la iveală tot mai multe informații.

S-a aflat ce meserie a avut artistul înainte de a se lansa în muzica popoulară. Astfel, potrivit Ziare.com, artistul, originar din Mehedinți, a început să muncească la mina Roșiuța din județul Gorj, acolo unde a fost vagonetar, însă interpretul nu a dorit niciodată să se știe despre primul său loc de muncă.

Puțin mai târziu, după ce și-a început activitatea minieră, Petrică Mîțu a avut norocul de a o întâlni pe Angelica Stoican, cea care i-a fost mentor și care l-a promovat la Marioara Murărescu, realizatoarea emisiunii „Tezaur folcloric”. Iar de acolo a pornit ascensiunea lui Mîțu Stoian, ajungând unul dintre cei mai îndrăgiti interpreți de muzică populară.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului Petrică Mîțu Stoian, depus la sala de repetiții a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova

Trupul neînsufleţit al artistului Petrică Mîțu Stoian a fost depus, luni seară, la sala de repetiții a Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova, în aplauzele celor prezenți. Acolo s-au montat bănci în aer liber pentru toți cei care vor veni să îi aducă un ultim omagiu regretatului artist, iar pe un ecran mare rulează imagini din timpul vieții lui Petrică Mîțu Stoian.

Niculina Stoian, director general al Ansamblului Maria Tănase, a explicat de ce a fost ales acest loc pentru depunerea sicriului cu trupul neînsuflețit al artistului:

”(…) Pentru că este spațiu și pentru că acolo a repetat întotdeauna, și pentru că putem să respectăm circuitul, conform legislației și situației actuale pandemice. (…) Va avea gardă din colegii lui. Niciodată, nicio secundă (n.red. – plânge), din momentul în care va intra și până în momentul în care va pleca din instituție nu va fi singur.

Nicio secundă. Ne-am organizat să fim lângă el, să simtă că noi îl iubim și îl prețuim, în afară de publicul care… care este atât de evident cât de mult îl prețuiește. Trebuie să ne simtă și pe noi și să simtă că nu îl vom lăsa singur o secundă”, potrivit Gândul.ro.