Medicamentul interzis în pandemie. Medicii trag un semnal de alarmă, nimeni nu trebuie să îl ia

Medicamentul interzis în pandemie. Medicii trag un semnal de alarmă, nimeni nu trebuie să îl ia
Medicamentul interzis in pandemie

Mulți dintre români preferă să se trateze acasă atunci când apar simptome asemănătoare cu cele specifice coronavirusului. O spun statisticile. Din ce în ce mai multe persoane preferă să nu alerteze autoritățile în astfel de situații. Ceea ce nu realizează oamenii că medicamentele trebuie luate cu grijă. Medicamentul interzis în pandemie este administrat în unele situații. Medicii trag un semnal de alarmă, iar mesajul e clar: nimeni nu trebuie să îl ia.

Dr. Mihai Craiu este unul dintre cei mai respectați medici din România. Specialistul a scris pe rețelele de socializare ce trebuie să facă bolnavii în perioada în care suspectează că sunt bolnavi de COVID-19.

Medicamentul interzis în pandemie. Medicii trag un semnal de alarmă

Copiii pot fi victimele principale în astfel de situații. Dr. Craiu atrage atenția că administrarea antibioticelor în cazul bolnavilor de coronavirus. Într-o postare pe rețelele de socializare, specialistul oferă și dovezi în sprijinul afirmației sale:

„Antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici, sau cu simptome minore, în cadrul infecției COVID-19.De altfel la nici un pacient (de orice vârstă!) care este asimptomatic  și izolat la domiciliu nu ar trebui prescrise antibiotice, dacă nu are si altă infecție dovedită. Nu o spun eu, o spune ultima versiune a Protocolului Național de Tratament in infecția cu SARS-CoV-2. Si o întărește, în acest excelent articol din Viața Medicală, una dintre cele mai autorizate voci privind prescrierea antibioticelor în România, coordonatorul Ghidului Angelescu – Terapie Antimicrobiană, profesorul Gabriel-Adrian Popescu.”, a scris Mihai Craiu.

Azitromicina e interzisă pentru cei mai mici bolnavi de coronavirus

Azitromicina este unul dintre cele mai folosite medicamente pentru tratarea coronavirusului. Medicamentul interzis în pandemie poate produce grave urmări. Medicii trag un semnal de alarmă.

„MESAJ DE LUAT ACASĂ – nu dați azitromicină copiilor dumneavoastră în speranța unor iluzorii efecte pozitive asupra infecției cu noul coronavirus. Nu ajută, chiar dăunează!” a explicat medicul pe contul său de Facebook.

Specialistul consideră că în ciuda tentației de a administra medicamente celor mici, nu trebuie să o facem. Un asemenea medicament interzis în pandemie poate deveni foarte periculos pentru organism. De asemenea, dr. Mihai Craiu îi acuză pe cei care nu cred în existența coronavirusului:

„E momentul să privim realitatea în ochi. Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Măcar câteva zile. Căci vin sărbătorile și toate sunt supraaglomerate. Priviți în ochii unei asistente de Terapie Intensivă, țineti de mână un pacient speriat care abia respiră, sunați rudele celor care sunt in situație gravă, să le dați vești despre ai lor. Ați putea ajuta. Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare”, a mai scris Craiu pe rețelele de socializare.