Mâncarea care este consumată enorm în România. Suntem pe locul 4 la nivel mondial

Mâncarea care este consumată enorm în România. Suntem pe locul 4 la nivel mondial
Mancarea preferata de romani

Care este mâncarea consumată enorm în țara noastră. România se află pe locul 4 la nivel mondial în ce privește consumul acestui aliment. Preparatul este unul întâlnit în multe țări de pe Glob, iar românii sunt mari amatori ai acestui fel de mâncare. Și nu, nu este vorba despre salată de boeuf sau sarmale, feluri de mâncare nelipsite de la mesele de sărbătoare.

Mâncarea care este consumată enorm în România

Mâncarea se numără printre preferințele românilor, iar un anumit fel de mâncare ne plasează pe locul 4 la nivel mondial în ce privește consumul. Un studiu recent a indicat că românii sunt mari amatori de burgeri și că au cumpărat circa 6,1 milioane de astfel de preparate în perioada mai 2021-mai 2022, conform datelor raportate de aplicația de livrare Glovo.

Aplicația mai indică faptul că bucureștenii sunt cei mai mari consumatori din țară ai acestui preparat, adică 41% din cantitatea totală, reprezentând 2.5 milioane de burgeri consumate doar în Capitală.

Această preferință a românilor a reușit să ne plaseze pe un loc patru la nivel mondial, în privința comenzilor. Topul orașelor din România unde se regăsesc cei mai mulți consumatori de burgeri este format din: București, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi.

„Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepţie, de aceea, românii au comandat peste 6.000 de burgeri cu ocazia Crăciunului şi peste 8.000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale.

15% dintre burgerii comandaţi în perioada analizată sunt reprezentaţi de opţiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 – 2:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulţi burgeri”, se arată analiza realizată de Glovo, în perioada mai 2021 – mai 2022.

Desspre aplicația Glovo

De cealaltă parte, datele indicate de aplicația de livrare au stabilit și cea mai scumpă comandă dată care conținea burgeri și alte produse. Un utilizator a ales să cumpere 36 burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză. Comanda a avut o valoare totală de 1.380 lei.

Glovo este una dintre cele mai cunoscute aplicații de livrare din România, care oferă inclusiv posibilitatea de a aduce comenzi la cerere pentru clienți, ori din restaurantele locale, supermarketuri și farmacii.

În țara noastră, la Glovo lucrează peste 3.000 de curieri, iar comunitatea pare a se dezvolta pe zi ce trece. În ce privește remunerația, în România, un curier Glovo câștigă minimum 23 RON pe oră, câștigul variind însă însă funcție de diferitele bonusuri și ora din zi, potrivit delivery.glovoapp.com.