18 mai 2021 | 18:18

Ludovic Orban, declarație virală despre Viorica Dăncilă la BNR. Ce o recomandă, de fapt, pentru job

Politică
Ludovic Orban, declarație virală despre Viorica Dăncilă la BNR. Ce o recomandă, de fapt, pentru job
Fostul premier Viorica Dăncilă angajată la BNR

Printr-o mutare șoc, fostul primministru Viorica Dăncilă a fost numită ca și consultat de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Decizia a atras imediat reacții în spectru politic românesc. Printre cei care au comentat decizia BNR a fost și lderul PNL, Ludovic Orban.

Fostul premier Viorica Dăncilă angajată la BNR

Dacă până recent nu se mai știa mai nimic despre Viorica Dăncilă, astăzi aflăm că de la 1 iunie va începe munca. Dar nu va fi în cadrul PSD, sau într-o școală, ci direct în cadrul Băncii Naționale a României. Fostul premier a fost angajat ca și consultat de strategie al guvernatorului BNR.

Informațiile de ultimă oră spun că Viorica Dăncilă își va lua în primire postul începând cu data de 1 iunie, anul curent. Dacă ar fi să facem o glumă, Mugur Isărescu va avea parte de doi foști prim-miniștrii în echipa sa de consilieri. Alături de Viorica Dăncilă, în echipa de consilieri, se mai află un alt fost premier, Petre Roman.

După eșecul din alegerile prezidențiale din 2019, fostul lider PSD ieșea din poltica românească nu în condiții prea bune. Demisă din funcția de președinte al partidului, se retrăgea în orașul de baștină, fără a mai deține o funcție în PSD. Decizia de anul acesta a guvernatorului BNR vine ca un fel de răsplată, după ce Viorica Dăncilă s-a numărat printre cei care l-au susținut pe Mugur Isărescu în a-și păstra actuala funcție.

Reacția lui Ludovic Orban după numirea Vioricăi Dăncilă la BNR

În perioada mandatului de premier deținut de Viorica Dăncilă, PNL în frunte cu Ludovic Orban au fost cei mai aprigi critici ai politicilor susținute de PSD. Odată cu debarcarea acesteia de la conducerea guvernului și, implicit, a partidului, Ludovic Orban a încetat în a mai discuta despre Dăncilă.

În comentariul său pe marginea acestui subiect, ironic, a spus că ar recomanda-o vocea și talentul ei. Întrebat în Parlament de numirea acesteia ca și consilier al guvernatorului BNR, Ludovic Orban a mai declarat:

”Eu pot să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe durata pandemiei. BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate.

Literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ce privește politica de personal, nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR.”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Salariul pe care doamna Viorica Dăncilă îl va încasa din această funcție este unul pe măsură. Surse din interior au declarat că suma s-ar ridica la aproximativ 10.000 de lei pe lună.

BNR justifică numirea fostului premier

Numirea fostului premier Viorica Dăncilă a creat un val de critici, dar și ironii la adresa sa, dar și la adresa BNR. Într-o intervenție recentă, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, a justificat decizia, declarând:

”Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe.

(…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta.”, a declarat Adrian Vasilescu.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Mirel Rădoi îl concurează pe Țiriac. Antrenorul are un garaj de milioane
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Se dă lege pentru cei cu telefoane mobile. Intră în vigoare în luna octombrie
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
FLORIN Piersic, MESAJ de pe PATUL de SPITAL. În ce STARE e ACTORUL
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro