Ce salariu colosal are Viorica Dăncilă după ce s-a angajat consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Ce salariu colosal are Viorica Dăncilă după ce s-a angajat consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu
Ce salariu colosal are Viorica Dăncilă după ce s-a angajat consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu/ Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, Viorica Dăncilă,  a fost numită consultat de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Ce salariu colosal are Viorica Dăncilă

Astfel, Viorica Dăncilă va ocupa funcția de Consutant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Viorica Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de aproximativ 10.000 de lei lunar, conform informațiilor G4Media.ro.

Ca să se angajeze în corpul consultanților, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Viorica Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

De menționat este că Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Apoi, ea a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

Viorica Dăncilă l-a susținut în 2019 pe Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR în anul 2019, deși Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. Mai mult decât atât, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Viorica Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care indica că orice modificare a statului BNR, ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea,  trebuie să fie avizată de Banca Centrală Europeană.

Însă tot Dăncilă a semnat celebra OUG 114 din anul 2018, ce a introdus suprataxarea sistemului bancar, de altfel, o măsură criticată dur la acel moment de conducerea BNR.

„E important şi guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată, în funcţie de ponderea a fiecărui partid politic în Parlament, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă. Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un post neexecutiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a spus Viorica Dăncilă, declarații după ședința coaliției.

Despre Viorica Dăncilă

Amintim că Viorica Dăncilă a fost premier al României în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019 și a candidat la alegerile prezidențiale din 2019 din partea PSD.

Vasilica-Viorica Dăncilă s-a născut la data de 16 decembrie 1963, în Roșiorii de Vede, Teleorman, România. Ea este o politiciană română, fost președinte al Partidului Social Democrat. Aceasta a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. De precizat este că Viorica Dancila a fost prima femeie din istoria României care a deținut această funcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI